Tata Bojs pozvali "Holku z plakátu" na taneční parket. Pěkně to tam rozjela

20.03.2021 13:39 - Dan Hájek | foto: Salim Issa

Tata Bojs sice plánovali velké koncertní aktivity, nakonec je ale ze známých důvodů odsunuli na později. Místo toho tak kluci z Hanspaulky uspořádali alespoň live stream z DOXu. Představili rovněž novou verzi skladby "Tajemství", ve které hostuje Aneta Langerová a která vyjde už brzy na vinylové edici jejich nejnovější řadovky "Jedna nula". Dalším bonusem na ní bude remix úvodního tracku "Holka z plakátu".

Postaral se o něj Ondřej Jančovič se svým projektem Dafonic. Skladbu srovnal do tanečního rytmu a přimíchal klávesové plochy. Pozměnil také pasáž spojenou s textem "že většina krásy vznikla retuší" a znovu protočil refrén. Lyric video k remixu nachystal Ondřej Urbanec ze skupiny 100°C a rozvinul v něm původní ideu Milana Caise. Ten si v černobílém snímku střihl menší roli, ta hlavní však připadla tajemné krásce, kterou si zahrála Daniela Alfonzová.

Album "Jedna nula" si vysloužilo nominaci na Cenu hudební kritiky Apollo 2020 a taktéž se objevilo v několika kategoriích Cen České hudební akademie - Anděl Coca-Cola 2020, jejichž vyhlášení proběhne 29. května v přenosu na ČT1. A v naší redakční rekapitulaci se stalo nejlepší tuzemskou deskou loňského roku.

Samotní Tata Bojs se v mezičase pomalu chystají na svůj největší letošní koncert. Ten se, doufejme, uskuteční 30. listopadu v pražském O2 universu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY