Tata Bojs překvapili fanoušky "Tajemstvím" s Anetou Langerovou

06.03.2021 12:54 - Hana Bukáčková | foto: Salim Issa

Není tomu ani dva týdny, co kluci z Hanspaulky pokřtili (samozřejmě virtuálně) svou desátou, veřejností vřele přijatou studiovku "Jedna nula". A v ofenzívě tito milovníci velkých překvapení pokračují i nadále. Bez předchozího ohlášení vydali novou verzi písně "Tajemství". Emmu Smetanu zde vystřídala Aneta Langerová.

A nebyli by to Tatáči, aby do toho nepřidali ještě něco navíc. Zatímco na albu zní Emmina francouzština a Milan Cais zpívá česky, v čerstvé vinylové edici se role otáčejí. Aneta tak zpívá frontmanům part v češtině, on naopak využívá francouzštinu (na tu jsme od něj ale už zvyklí). Vznikly tak dvě velmi unikátní verze stejné skladby a každá zní trochu jinak. Podle slov samotné skupiny tomu můžeme říkat double duet, případně - budeme-li se držet sportovní terminologie - double strike.

Výsledek je milým a vyrovnaným protipólem k původní verzi. Baví mě obě. Emma do songu vložila takový zasněný až rozvrkočený nádech, Aneta ho naopak svým procítěným hlasem uzemnila (v tom dobrém slova smyslu). Kdybych si měla vybrat a toto pomyslné utkání rozhodnout, o fous by to bylo jedna nula pro novější verzi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY