Letošní streamované turné Mňágy a Žďorp obohatí hosté Žbirka, Nohavica nebo Čechomor

05.03.2021 18:41 - Hana Bukáčková | foto: Mňága a Žďorp

V době nečasu Mňága a Žďorp jede dál a chystá se na jarní turné. Odehraje jedenáct koncertů, které bude streamovat živě. Po loňských zkušenostech, kdy takto přenášela dvě desítky setů a vydala z nich unplugged živák, opět vsadí na tematické koncepční večery inspirované jednotlivými deskami ze své nadité diskografie. Nebude nouze o neobvyklá místa, neopakovatelné repertoáry a hvězdné hosty.

"Každý [koncert] bude jiný a na každém vystoupí minimálně jeden host. Už loni jsme si ověřili, že i takhle můžeme zůstat s lidma v kontaktu a udělat jim v týhle divný době radost. To je ta největší motivace. Takže jim nabídneme dvě až tři hodiny písniček a povídání každou sobotu v osm večer během jedenácti víkendů," prozrazuje záměr frontman kapely Petr Fiala. Jeho pozvání k ozvláštnění setů přijali Meky Žbirka, Jaromír Nohavica, Čechomor a další.

Jarní online šňůru skupina odstartuje v sobotu 20. března vystoupením v Liďáku ve Valašském Meziříčí. Oproti loňskému dobrovolnému vstupnému bude letos zhlédnutí zpoplatněno. Lístky na online streamy jsou k dostání zde. Za normální koncert lidé zaplatí 149 Kč, za spešl 349 Kč. První čtvrthodinka na rozhodnutí bude zadarmo. Pro tvrdé fanouškovské jádro pak Mńága připravila permanentku na všechny online streamy se třicetiprocentní slevou.

Jarní online šňůra

20. 3. Spešl! Dáreček, Valmez Liďák - hosté: Roman Holý (J.A.R., Monkey Business), Tomáš Hanák (Divadlo Sklep), Petr Váša (Ty syčáci, Jasná páka), Čechomor (Franta Černý a Karel Holas.
27. 3. Písničky na přání - host: Ondra Fencl (Schodiště, Hromosvod, Vladimír Merta)
3. 4. Dutý ale free - host: Martin Kyšperský (Květy)
10. 4. Happyend story - host: Petr Zelenka
17. 4. Takže dobrý - host: Lukáš Pavlásek
24. 4. Spešl! Střecha Karlovy Vary, Hotel Thermal - host: Meky Žbirka
1.5. Prvomájový, Love songs - hosté: Jarek Nohavica a Jitka Andrášková
8. 5. Na stanici polární - host: Karel Plíhal
15. 5. Nic složitýho - host: Milan Cimfe
22. 5. Spešl! Táborák, Hradec nad Svitavou - u Tibíka na statku - host: Vypsaná fiXa (Márdi a Pítrs)
29.5. Best of - host: Milan Kuchynka (MALL.TV)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY