Chystá se další pocta Davidu Bowiemu, tentokrát složená z coverů jazzových, soulových a funkových muzikantů

14.01.2021 11:25 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Chappell Music

David Bowie stále živý, chce se napsat. Obzvláště teď, kdy si připomínáme jeho nedožité 74. narozeniny a páté výročí jeho úmrtí. Kromě streamovaného narozeninového koncertu, na kterém si zahrál třeba Trent Reznor, Corey Taylor nebo Adam Lambert, a exkluzivního signlu s předělávkami Boba Dylana a Johna Lennona, se chystá nová kompilace, která chce vzdát slavnému umělci poctu. Pod názvem "Modern Love" vyjde 28. května na labelu BBE music.

Představí celkem šestnáct Bowieho skladeb převedených do rytmů jazzu, soulu, funku, gospelu a r'n'b. K dispozici je už první ukázka, první velký Bowieho hit "Space Oddity" v podání r'n'b tria We Are KING, který bude tracklist uzavírat. Jak se povedla, můžete posoudit z videa pod článkem.

Výběr si klade za cíl zdůraznit Bowieho propojení s výše uvedenými žánry a vliv, který na muzikanty měl. Projekt měli pod kurátorským dohledem DJ Drew McFadden a zakladatel labelu BBE Music Peter Adarkwah. "Měl jsem pocit, že Bowieho napojení na jazz, funk a gospel nebylo nikdy důkladně prozkoumáno, alespoň ne v oblasti coverů, které prostě směřovaly více do rocku a popu," uvedl McFadden v tiskové zprávě a dodal: "Samozřejmě, za ty roky vznikla celá řada Bowieho předělávek, ale žádná z nich se nedokázala ponořit do toho, co bezpochyby ovlivňovalo jeho hudební směřování a vyjadřování."

Tracklist kolekce "Modern Love", společně s umělci, kteří se Bowieho písní ujali, je následující: Life on Mars (Miguel Atwood-Ferguson), Sound & Vision (Helado Negro), Lady Grinning Soul (Kit Sebastian), Soul Love [ft. Ruby Parker] (Jeff Parker / The New Breed), Panic in Detroit (Sessa), The Man Who Sold the World (The Hics), Right (Khruangbin), Silly Boy Blue” (Nia Andrews), Chant of the Ever Circling Skeletal Family (Foxtrott), Move On (L'Rain), Tonight (Eddie Chacon / John Carroll Kirby), Modern Love (Jonsh Mutono), Where Are We Now (Bullion), Fantastic Voyage (Meshell Ndegeocello), Heroes (Matthew Tavares), Space Oddity (We Are KING)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY