shop.musicserver.cz
Nové desky 1/2021 - od Passengera přes Adolfeena po Vídeňskou filharmonii

Nové desky 1/2021 - od Passengera přes Adolfeena po Vídeňskou filharmonii

Vydáno: 11.01.2021 15:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Passenger

V prvním vydání Nových desek v roce 2021 vám nabídneme několik posledních kousků z loňského roku a také čerstvé novinky. Nebude chybět folk-popový Passenger, plyšový delfín Adolfeen, Novoroční koncert Vídeňské filharmonie, Steve Earle, rockoví USS, countryový Morgan Wallen, triphopový Wax Tailor či rappeři Tory Lanez a Playboi Carti.

V pátek 8. ledna vyšly tyto nové tituly:

Passenger - Songs For The Drunk And Broken Hearted (Black Crow)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / alternativní folk

Passenger - Songs For The Drunk And Broken Hearted
Anglický písničkář Passenger loni v létě vydal charitativní EP "Patchwork" a na něj nyní navazuje třináctým albem, které nazval "Songs For The Drunk And Broken Hearted". Původně mělo vyjít již loni v květnu, ovšem jarní karanténa znamenala zdržení, a Michael David Rosenberg se rozhodl kolekci změnit a zařadit na ni několik nových skladeb. Mezi desítkou songů naleznete pouze jediný, který byl již na zmíněném ípíčku, a to navíc v odlišné verzi. Všechny písně složil sám muzikant a produkce se pochopitelně ujal jeho dlouholetý spolupracovník Chris Vallejo. Jak zjistíte na Passengerově YouTube, stylově se od předchozích nahrávek příliš neodchýlil.


Adolfeen - Je mi to jedno (Supraphon)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Adolfeen - Je mi to jedno
Trochu netradičně na Silvestra vyšel debut úspěšného projektu Adolfeen, za nímž stojí herec, moderátor a tanečník Dominik Turza, který si říká také DJ Roxtar. Stejně jako v případě dalších hudebních projektů i tento vznikl na počátku jarní karantény a jeho symbolem se stal plyšový delfín, kterého si hudebník vybral jako pomůcku po úspěšně absolvované terapii ze závislostí. Svoji prvotinu nazval "Je mi to jedno" a nabízí na ní jedenáct skladeb, v nichž si hiphopový delfín nebere žádné servítky, humorně reflektuje aktuální situace, ale pouští se i do zásadních životních zpovědí, které syrově poodhalují pohnutý osud jeho tvůrce. Na předvánočním singlu "Drž hubu" hostuje Kapitán Demo, pro něhož je to historicky první featuring, na desce se podílel také basista Anety Langerové nebo Davida Kollera Jakub Vejnar a o mastering se postaral Ecson Waldes. Vzhledem k tomu, že jako DJ Roxtar hostuje se skupinou Pražský výběr, nepřekvapí, že producentem desky je Michael Kocáb. Jak celé album zní, zjistíte na stránkách vydavatelství Supraphon.


Morgan Wallen - Dangerous: The Double Album (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Morgan Wallen - Dangerous: The Double Album
Americký countryový zpěvák Morgan Wallen navazuje na dva roky starý platinový debut "If I Know Me", který mu vynesl několik nominací na ceny Billboardu, ACM, CMA a CMT, a vydává jeho nástupce. Jak už název napovídá, nedostatkem invence rozhodně netrpěl, a tak si mohl dovolit vydat hned dvojalbum s třicítkou písniček. Většinu z nich složil dohromady s Joshem Osbornem, Hardym, Ryanem Vojtesakem či Mattem Dragstremem, ovšem ruku k dílu přiložili i jeho slavní kolegové, jako například Eric Church, Luke Laird, Shane McAnally, Jason Isbell, Thomas Rhett, Rhett Akins, Hillary Lindsey a především kanadský producent Joey Moi, kterého známe ze spolupráce s Nickelback, My Darkest Days či Florida Georgia Line. Mezi zpívajícími hosty pak uslyšíte všudypřítomného Chrise Stapletona a Bena Burgesse. Některé ze songů Wallen již nahrál na svůj YouTube kanál.


Tory Lanez - Loner (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Tory Lanez - Loner
Americký rapper Tory Lanez loni v dubnu vydal třetí díl mixtapeů "The New Toronto", v září album "Daystar" a dva dny před Štědrým dnem jim přichystal ještě třetího sourozence, kterého pojmenoval "Loner". Zařadil na něj desítku tracků, v nichž mu vypomohli Swae Lee, 42 Dugg, Lil Wayne, Melii, Rich The Kid, Tyga a VV$ Ken. Mezi producenty pak nalezneme jména jako OG Parker, Daystar, Chazzz Music, foreign Tech, Oz nebo Crunch. Kompletní album sdílí rapper na svém YouTube profilu.


Tip týdne

Hilang Child - Every Mover (Bella Union)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / world music / electropop

Hilang Child - Every Mover
Tři roky po svém debutu "Years", který ocenili hudební publicisté magazínů jako Q či Mojo, se vrací velšsko-indonéský hudebník s druhou řadovkou. Nazval ji "Every Mover" a v jedenácti písničkách opět vrství indie pop s prvky world music a elektroniky. Na poměrně netradičním konceptu se podílel také producent JMAC, jehož služeb v minulosti využili Troye Sivan, Haux či Lucy Rose. Výsledek uslyšíte na hudebníkově bandcampu a můžete si jej vychutnat i na vinylu.


The Soviet Machines - The Soviet Machines
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Soviet Machines - The Soviet Machines
Rockové trio z Minneapolis The Soviet Machines si tak trochu plní sny. Muzikanti vydávají své debutové album, na kterém spolupracovali s producentem Jackem Endinem, jenž vypomohl třeba i Nirvaně s "Bleach". "Jsme neskutečně nadšení z toho, co se nám povedlo z desky vykřesat," uvedl frontman kapely jack Swagger a dodal: "Spolupracovat s Jackem Endinem byl jednoduše zážitek. Šlo to rychle a najednou bylo album na světě." Ochutnávku v podobě klipu ke skladbě "Get Your Kicks" najdete na YouTube.com. Jak se vám líbí? Nezapomeňte se s podělit o svůj dojem v komentářích pod článkem.


Playboi Carti - Whole Lotta Red (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / trap / mumble rap

Playboi Carti - Whole Lotta Red
Americký rapper Playboi Carti si za svůj plnohodnotný debut "Die Lit", respektive za eponymní, o rok starší mixtape vysloužil řadu pochvalných recenzí, dvě nominace na BET Hip Hop Awards a také umístění v několika výročních žebříčcích. Není tedy divu, že jeho nová deska, kterou stačil vydat na sklonku prosince, přitáhla náležitou pozornost. Na svých příznivcích rozhodně nešetřil a připravil jim hned čtyřiadvacet skladeb, které se pohybují na pomezí rapu, trapu a mumble rapu. Hosty naleznete pouze tři a jsou jimi prominenti Kanye West, Future a Kid Cudi. Mezi producenty příliš známých jmen nenajdete, výjimkou je pouze Pi'erre Bourne, Wheezy a Maaly Raw. Tato sázka nejspíš zafungovala, protože "Whole Lotta Red" debutovala na čísle 1 amerického Billboardu. Co Američany na nahrávce zaujalo, zjistíte na rapperově YouTube profilu.


USS - Einsteins Of Consciousness
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

USS - Einsteins Of Consciousness
Kanadské hudební alternativně rockové duo Ubiquitous Synergy Seeker, zkráceně USS, vydává své třetí novinkové album "Einsteins Of Consciousness". Dle vyjádření obou protagonistů Ashleye Buchholze a Jasona Parsonse se zřejmě jedná o labutí píseň zmíněného souboru, který na scéně působil patnáct let. Styl USS lze definovat je směsicí bicích a basových rytmů, grungeových kytarových riffů a dvoustupňových rytmů. Album předznamenalo vydání singlu "Happy", jehož klip lze zhlédnout na YouTube profilu formace. Nahrávka vychází na CD, streamovacích platformách a taktéž na vinylu v různých barevných mutacích.


Wax Tailor - The Shadow Of Their Suns (Lab’oratoire)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: trip hop / hip hop / downtempo

Wax Tailor - The Shadow Of Their Suns
Poměrně dlouhých pět let vyplněných pouze remixy napínal své příznivce Wax Tailor. Nyní konečně triphopový producent Jean-Christoph Le Saoût naznal, že uzrál čas na šesté album. Do třináctky skladeb tentokrát ale nepřivítal pouze rapové hosty, ale i hudebníky dalších žánrů. Ke spolupráci se nechali zlákat Mark Lanegan, Adeline, D Smoke, Gil Scott-Heron, Yugen Blakrok, Del Thefunkyhomosapien, Mr. Lif, Rosemary Standley či Boog Brown. Co společnými silami stvořili, ukazuje francouzský hudebník na svém YouTube profilu, a pokud vás zaujme, můžete shánět i verzi na vinylu.


Alta Reign - Mother's Day
facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Alta Reign - Mother's Day
Za novým projektem Alta Rein stojí Jeff Plate. Úspěšný bubeník má za sebou celou řadu úspěšných spoluprací s kapelami jako Savatage, Metal Church a Trans-Siberian Orchestra. Jeho dalším dítkem je formace Alta Reign, se kterou nyní vydává první studiovku "Mother's Day". Podíleli se na ní ještě Tommy Cook (zpěv, kytara), Collin Holloway (zpěv, kytara), Kevin McCarthy (baskytara) and Zach Hamilton (klávesy, kytara). Jeff Plate také oslovil i svou kolegyni z Trans-Siberian Orchestra Jane Mangini. Ukázku v podobě kousku "Thin Red Line" najdete na YouTube.com.


Hearts & Hand Grenades - Turning To Ashes
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Hearts & Hand Grenades - Turning To Ashes
"Turning To Ashes" je prvotina kapely Hearts & Hand Grenades, která se etabluje jako objev newyorské rockové scény. Zvuk skupiny tvoří frontwoman Stephanie Wlosinski, která krom skvělého zpěvu tvrdí muziku svou hrou na basu, a podporuje tak kytarový dvojzápřah Mikeho Bresse a Kennyho Blesyho. Čtvrtým členem do kvarteta je bubeník Tom Lafferty. Jejich osmitracková novinka přináší svěží hardrockový závan s vlivy nu metalu, country a přísadami dalších hudebních stylů. Ukázky si můžete poslechnout na YouTube profilu formace. Deska vychází jako download a na streamovacích platformách.


Riccardo Muti & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert 2021 (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Riccardo Muti & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert 2021
Jako obvykle v prvním týdnu nového roku vychází také Novoroční koncert Vídeňské filharmonie, který je tradičně poskládán především z děl rakouských autorů. Tento rok dostali prostor vedle rodiny Straussů také Franz von Suppè, Carl Zeller, Carl Millöcker a Karl Komzák. Jak jsme mohli vidět i u nás v České televizi, hudebníky již pošesté u této příležitosti řídil italský dirigent Riccardo Muti, který tímto spolupráci s Vídeňskou filharmonií symbolicky uzavřel. Kompletní záznam koncertu, který se bohužel odehrál bez diváků, naleznete na speciálním YouTube kanálu.


Steve Earle And The Dukes - J.T. (New West Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country folk

Steve Earle And The Dukes - J.T.
Steve Earle se svojí skupinou The Dukes nepotřeboval ani celý rok a už je tu opět s novou, v pořadí sedmnáctou řadovkou, která ovšem nemá příliš veselý základ. Je věnovaná jeho synovi, který zemřel na sklonku srpna na předávkování kokainem. Justin Townes Earle byl také hudebníkem - deset z jedenácti písniček patří mezi dílo, které stačil za svoji krátkou třináctiletou kariéru napsat a vydat. Tu poslední, "Last Words", složil americký country-folkový hudebník speciálně pro toto album. Kompletně je uslyšíte na jeho YouTube profilu.


Chris Webby - 28 Wednesdays Later (EightyHD)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Chris Webby - 28 Wednesdays Later
Již čtyři roky vždy koncem prosince ve středu vydává svůj nový mixtape americký rapper Chris Webby. Po "Wednesday", "Next Wednesday" a "Wednesday After Next" je tu "28 Wednesdays Later" a s ním celkem dvacítka tracků, v nichž si zahostovali méně známí kolegové, jako jsou Pete Davidson, Millyz, Xander Goodheart, ANoyd, Bria Lee, Rittz, Merkules, Grieves, Jarren Benton či Skrizzly Adams. Seznámit se s nimi můžete prostřednictvím Webbyho YouTube kanálu.


V krátkosti

  • Antonio Lopez - Roots & Wings
    Pokud by vám mezi tou rapovou záplavou chybělo ještě trochu folku, máme tu pro vás písničkáře z amerického Colorada a jeho dvanáct songů, které nahrál společně se svojí skupinou. Jaké pohnuté osudy jeho vlastní rodiny za nimi stojí, si můžete přečíst na jeho bandcampu, kde je album také ke slyšení.
  • The Dirty Nil - Fuck Art (Dine Alone Records)
    Po třech letech se vrací kanadští punk rockeři se svojí třetí studiovkou. Produkce jedenácti písní se ujal John Goodmanson, známý ze spolupráce s Hanson, Simple Plan, Train či Death Cab For Cutie. Kam nasměroval trio z Ontaria, zjistíte na YouTube.
  • Tony Glausi - When It All Comes Crashing Down
    A na závěr trochu jazzu, který má na svědomí americký trumpetista, klavírista a skladatel Tony Glausi. Většinu z deseti skladeb si složil sám s výjimkou té poslední, kterou je slavná "Stardust". Ve dvou mu pak vypomohli dva hosté - saxofonista Lucas Pino a klavírista Emmet Cohen. Ukázky z desky nahrál na své YouTube.


Dále vychází:

Apocalyptic Fear - Dawn Of The Ritual + Decayed Existence
Basic Bitches - Go To The Movies
Casper - Lang Lebe Der Tod (Sony Music)
Corrupted Saint - Mutilated Before The Masses
Dira Mortis - Ancient Breath Of Forgotten Misanthropy
Dundar The Barbarian - Sunset Manor: Images, Light, Elation
Dusk - The Hermit
Ego - Predation
Eve - ????/?????
Griselda Records - Conflicted (soundtrack)
Henrik Appel - Humanity
Chikili Tubbie - Fucken: Una Aventura De Olaf (Banda Sonora Original)
Chris Cronauer - Nn (Sony Music)
J-Haze - Heroin Habits 3
Jarle Skavhellen - Beech Street (Warner Music)
Kaz Mirblouk - Careless By Contrast
Kultika - Capricorn Wolves
Lice - Wasteland: What Ails Our People Is Clear
Lil Boom - Odessa's Garden
Lil Ceasers - Blasphemy
Lil Wayne - No Ceilings 3 [B-Side]
Magnum : Dance Of The Black Tattoo (Mystic Production)
Modern Hut - I Don’t Want To Get Adjusted To This World
Nicarus - Coal People Coal Puppets
Nomadic Rituals - Tides
Orwell - Orwell 1995
Peter Maffay Präsentiert - Tabaluga - Der Film (soundtrack) (Sony Music)
Stellar Death - Fragments Of Light
Viagra Boys - Welfare Jazz

Vychází na vinylu:
Alice In Chains - Facelift (Sony Music)
Bad Beef Hat - Uzdravením k zešílení (Colour, Limited Edition) (Black Point Music)
Faith No More - Who Cares A Lot? - The Greatest Hits (Coloured) (Warner Music)
Frozen Soul - Crypt Of Ice (Sony Music)
Henrik Appel - Humanity
Hilang Child - Every Mover
John Garrison - Extinguisher (Vinyl Release)
Killers - Imploding The Mirage (Universal)
Lice - Wasteland: What Ails Our People Is Clear
Magnum : Dance Of The Black Tattoo - (Mystic Production)
Morgan Wallen - Dangerous: The Double Album
Oasis - Standing On The Shoulder Of Giants (Sony Music)
Passenger - Songs For The Drunk And Broken Hearted
Sam Cooke - At The Copa (Mystic Production)
Sara Bareilles - More Love - Songs From Little Voice Season One (Sony Music)
Wax Tailor - The Shadow Of Their Suns

EP:
?mayday! - Minute To Midnight 00:59
Another Sky - Music For Winter Vol. 1
Oska - Honeymoon Phase
Reuther - Letting Go
Yoasobi - The Book

Reedice:
High Reeper - High Reeper
Seer - Analog (Sony Music)
Slimy Member - Ugly Music For Ugly People
Stiff Richards - State Of Mind

NÁZORY
  • NIC (Nick, 12.01.2021 01:37) Reagovat

    Takže nevyšlo vůbec nic :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Nepovedený pokus o novou hudební tvář. Camila Cabello si v "I LUV IT" hraje na zlobivou holku (31.03.2024 17:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Dua Lipa Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu