Taylor Swift si ve "willow" zahrála na Alenku v říši divů

11.12.2020 14:01 - Dan Hájek | foto: Max Wanger

Vše špatné je pro něco dobré, sice otřepaná to fráze, avšak v případě Taylor Swift a její tvorby v letošním prazvláštním roce to platí stoprocentně. Nejprve to bylo album "folklore", plné podzimních nálad, a nyní tu máme "evermore", jež dle úvodního singlu "willow" zjevně evokuje blížící se vánoční čas.

Doprovodné video ke zmíněné písni si Swift režírovala sama a do jedné z hlavních rolí obsadila i svého parťáka z koncertních pódií, tanečníka Taeoka Leeho. Vizuál má až pohádkový charakter, jemuž mohla být inspirací i velmi populární "Alenka v říši divů". Onou branou do magického světa se tentokráte stává klavír a vodítkem pak nekonečný zlatavý provázek. Ten Taylor zavede do jejího dětství nebo na komorní vystoupení ve skleněném boxu, ze kterého není úniku. Tento obraz prý pro ni samotnou symbolizuje pocity z její hudební kariéry, jež jí občas podráží nohy. Pokud budete sledovat pozorně, objevíte hned několik osobních odkazů na zpěvaččin život, a to nejen ve chvílích, kdy hledá svého vyvoleného.

Stejně jako "folklore" i "evermore" vychází zcela nečekaně a ode dneška (tedy pátku 11. prosince) je dostupné na všech digitálních platformách. Taylor Swift na nahrávce opět spolupracovala s dvojicí Aaron Dessner a Jack Antonoff. Prozradila, že se s nimi dostala do módu, kdy se písně psaly samy, jako na běžícím páse a nešlo to prostě zastavit. Dvě alba v jednom roce jsou tedy logickým vyústěním.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY