Katarína Máliková a Bratři chystají na tuto sobotu streamovaný koncert z Londýna

25.11.2020 19:19 - Tisková zpráva | foto: SoundCzech

Různé přístupy k elektronické hudbě, unikátní doprovodná projekce, a to všechno online a zdarma. To vše nabídne už 28. listopadu akce s názvem Electronica: Vision of Sound II. Představí se čtyři umělci: Bratři (CZ), Katarína Máliková (SK), Hatti Vatti (PL) a Óperentzia (HU). Akce je součástí online konference CEEntral Party Digital.

Po loňském úspěchu se hudební scény střední Evropy znovu spojily, aby v londýnském klubu Rich Mix představily novou generaci muzikantů, kteří mají ambici posouvat mantinely elektronické hudby zase o kousek dál. Letošní streamovaný koncert nabídne i jedno české a jedno slovenské jméno: Bratry a Katarínu Málikovou.

Bratři jsou ambiciózní a stále nové jméno české elektronické scény. Duo skutečných bratrů osobitým stylem spojuje modulární syntezátory, minimal techno a živé bicí. Aktuální finalisté prestižních cen Music Movers Europe Talent 2021 chystají mimořádnou show podpořenou unikátními vizuálními prvky.

Katarína Máliková přistupuje z elektronické hudbě z opačného spektra. Její hudba je melancholická a křehká, kde decentně použitá elektronika jen umocňuje sílu zpěvaččina hlasu. Už její první album "Pustovol" si vysloužilo slova o nejlepším debutu za poslední dekádu. Nové album "Postalgia", které se vydává ještě hlouběji do neznámých vod elektronické hudby, dokázalo debut překonat. Vizuální část sobotního koncertu vytvořili Tomáš Červený a Kristina Bártová.

Streamované koncerty ve spolupráci s klubem Rich Mix organizuje České centrum v Londýně, slovenská ambasáda v Londýně, Polský institut a Maďarské kulturní středisko a za podpory SoundCzechu a Divadelního ústavu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY