Marek Ztracený nazpíval píseň do filmu o psím hrdinovi. "Vítr do plachet" složil za dvanáct minut

19.11.2020 09:27 - Josef Martínek | foto: Julie Vrabelová

Premiéra filmu "Gump - pes, který naučili lidi žít" se sice kvůli pandemii přesouvá z prosince letošního roku na jaro 2021, ústřední písnička, včetně videoklipu, ale vyšla už nyní. Autorem i interpretem skladby "Vítr do plachet" je Marek Ztracený. Napsal ji prý za pouhých dvanáct minut.

"Bylo to dost rychlé, protože jsem se v tom našel. Sám jsem měl v dětství jugoslávského šarpenince, obrovského psa, se kterým se dalo mluvit jako s člověkem. Medlina byla úžasná, všechny milovala, byla jako člen rodiny. Teď touží po psovi můj syn, takže stavíme barák se zahradou a už se rozhlížíme," vysvětluje zpěvák.

Snímek vznikl na motivy stejnojmenné knižní předlohy Filipa Rožka, která se s více než sto dvaceti tisíci prodanými výtisky loni stala nejprodávanějším titulem v Česku a získala i ocenění čtenářů Magnesia Litera. V hlavních rolích se objeví Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo nebo Jana Plodková. Režisér F. A . Brabec slibuje, že "nic takového diváci v kině spoustu let neprožili".

Singl "Vítr do plachet" je ale spíše Ztraceného standardem než výjimečnou záležitostí. Potvrzuje, že šumavský hudebník působí přirozeněji právě v melodických klavírních výpovědích než v roztančených hitech, jakými byly letošní kousky "Tak se nezlob" nebo "Když tě život kope do zadku" z alba "Planeta jménem stres".

Video poodhaluje spoustu záběrů z filmu, je tudíž jasné, že hlavně milovníci psů se mají nač těšit. Svou roli však přímo po boku interpreta sehrál také Bolek Polívka. Jako pozvánka do kina novinka jistě splní svůj účel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY