20 let MCH Bandu i na CD

18.04.2003 10:17 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

MCH Band - Live (20 Let)
© facebook interpreta
Na dvou slavnostních koncertech v prosinci 2002 (vtipně na Mikuláše) a v únoru 2003 se MCH Band - seskupení okolo leadera - zpěváka, kytaristy a saxofonisty Mikoláše Chadimy, předvedlo v rozšířené sestavě, kdy s ním vystoupila řada hostů, většinou bývalých členů skupiny. Na jednom pódiu se tak vystřídali kytaristé Pavel Richter či Peter Binder, bubeník Hynek Schneider, perkusista Vlasta Marek, trombonista Vladimír Dědek či baskytaristé Martin Černý a Sláva Simon. Sestřih z této bez přehánění události nyní firma Black Point vydává na CD.

Album nese výstižný a všeříkající název "MCH Band Live - 20 Years". Na dvou discích na něm lze nalézt celkem 22 skladeb na ploše 145 minut, které mapují celou existenci tohoto dnes už legendami opředeného souboru. Kombinací aktuální sestavy s historickými spolupracovníky dostaly písně novou, zcela originální tvář, takže svým aranžmá mohou překvapit i skalní fanoušky skupiny.

"Čas jakoby přestal existovat, pečlivě prokomponované skladby odhalily svou vzdušnost a rozpínavost mnoha směry. Mikulášova hudba sice vyžaduje vnímavého posluchače, ale na druhou stranu je nahony vzdálena intelektuálnímu exhibicionismu. Vzdouvá se ve vlnách, které dávají dostatek prostoru vypjatým pasážím i ulidňujícím a zároveň znervózňujícím mezihrám," píše v sleevenote hudební režisér a publicista Petr Slabý a vystihuje tak situaci poměrně výstižně. Písně byly vybrány z deseti alb, takže se jedná o svého druhu best of, které může být zajímavé nejen pro znalce, ale i pro zcela nezasvěceného posluchače.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY