Arcade Fire u Colberta představili nový singl "Generation A". Pouštějí se v něm opět do politiky.

15.11.2020 15:53 - Ondřej Kocáb | foto: Julia Simpson

Win Butler již během jara informoval o návratu Arcade Fire do nahrávacího procesu. První originální tvorbou po třech letech od desky "Everything Now" je singl "Generation A". Premiéru si skladba odbyla začátkem měsíce během předvolební show Stephena Colberta. Celá sestava (s výjimkou frontmana) nakráčela do studia v rouškách nebo šátcích a celý song v nich i odehrála.

Samotný Colbert píseň uvedl jako "inspirovanou současnou atmosférou v zemi s nadějným poselstvím směrem k mládeži". Právě takzvaná generace A totiž zdědí to, co se v této době zaseje. Celé vystoupení však odstartuje právě zástupce zmíněné generace. Dítě v kovbojském oblečku vběhne do studia a zakřičí: "This is Generation A, and we’re not gonna wait!"

Formace si i zde, podobně jako na poslední řadovce, drží taneční rytmus, který se opírá o bzučivý riff odbarveného zpěváka a kytaristy Wina Butlera a hypnotizující syntezátory s hromadným refrénovým popěvkem: "I can’t wait, wait, wait, wait, wait, wait / Too little too late!" A nejde o první politicky angažovanou tvorbu, do které se kanadsko-americká skupina pouští. Podobně tomu bylo i po minulých volbách - přesně v den inaugurace Donalda Trumpa vyšel singl "I Give You Power" s hostující Mavis Staples.

Detaily ohledně alba jsou prozatím tajné. Materiálu by však mělo být hodně. Sám Butler prohlásil, že spolu s manželkou a spoluhráčkou z kapely Régine Chassagne připravovali skladby poslední dva roky a vzniklo jich dokonce na dvě až tři desky. Začátkem roku byla kompletní sestava i ve studiu, březnová pandemie však natáčení přerušila.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY