Tommy Lee se na "Andro" obklopil mladou hiphopovou krví

30.10.2020 08:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook Tommyho Lee

Patnáct let od své druhé sólovky "Tommyland: The Ride" se člen legendárních Mötley Crüe Tommy Lee vrací s albovou novinkou. Zatímco zmiňovaný předchůdce hudebně příliš daleko od tvorby domovské skupiny neodskočil, při poslechu "Andro" budou rockerům vlasy na hlavě vstávat hrůzou.
6/10

Tommy Lee - Andro

Skladby: Knock Me Down (feat. Killvein), You Dancy (feat. Lukas Rossi), Ain't Telling Me Nothing (feat. Pavin Mukhi), SOMA COMA (feat. Shotty Horroh), When You Were Mine (feat. Lukas Rossi), Hot Fudge Sundae (feat. Josh Todd), Caviar on A Paper Plate (feat. Mickey Avalon), Leave Me Alone (feat. Killvein), Demon Bitches (feat. Brooke Candy, Moon Bounce), P.R.E.T.T.Y (feat. King Elle Noir), Tops (feat. Push Push), Make This Storm (feat. King Elle Noir), Make It Back (feat. Plya)
Vydáno: 16.10.2020
Celkový čas: 32:50
Vydavatel: Better Noise Records
Skutečně se nejedná o vtip. Tommy Lee, jedna z ikon rock'n'rollové historie, si na "Andro" přizval hosty z řad mladé hiphopové generace nejen rockerům povětšinou zcela neznámé. Důvodem je, že novinka o kytarovou hudbu zavadí jen velmi okrajově. Chlápek, který tvrdí, že z nudy každý den vypil sedm litrů vodky, se po návratu z odvykačky vrhl na nahrávání a výsledkem je moderní změť plná hip hopu, r'n'b, EDM či funku.

Úvod desky začíná agresivním industriálním rockem "Knock Me Down" s hostujícím rapperem Killveinem. Skladba má slušný náboj a i přes vousatou kombinaci rapu a rockových kytar působí velmi svěže. Druhá spolupráce Killveina na novince v písni "Leave Me Alone" se povedla o poznání méně. Nezáživný elektro hip hop s unylým tempem patří k té odvrácené straně počinu.

Do popových vod zabrousil společně s vítězem kanadské soutěže "Rock Star: Supernova" Lukasem Rossim, se kterým už spolupracoval v jednorázovém projektu "Rock Star Supernova" z roku 2006. Balada "When You Were Mine" má potřebné emoce a nezpochybnitelnou kvalitu má i Lukasův vokální part.

Povedené je spojení rapperky Brooke Candy s experimentátorem Moon Bounce v "Demon Bitches". Jedním z vrcholů je ovšem potenciální hitovka "Caviar on A Paper Plate" se skvěle flegmatickým rapem Mickeyho Avalona.

Půlhodinová nálož nové hudby Tommyho Lee je pro ryzího rockera očistcem. Otevřené duše mohou ocenit zajímavé aranže, některé hudební nápady a texty, které si mladí hosté přinesli s sebou. Kdo bicmana Mötley Crüe sleduje pečlivě, moderní háv jeho novinky ho možná tolik nepřekvapí. Vždyť v minulosti spolupracoval třeba s Post Malonem, The Bloody Beetroots či Foreign Beggars. Na "Andro" ale svou oblibu v jiném než kytarovém žánru dotáhl nejdále. Sice se mu to nepodařilo úplně nejhůř, ale nahrávka zřejmě brzy zcela zapadne.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY