Nick Cave zve na show "Idiot Prayer" skladbou "Euthanasia"

17.10.2020 09:11 - Ondřej Kocáb | foto: Joel Ryan

Pomalu se blíží 5. listopad, tedy den premiéry záznamu sólového vystoupení Nicka Cavea v Londýně. Koncert si budou moci vychutnat fanoušci po celém světě ve vybraných (a tou dobou otevřených) kinech pod názvem "Idiot Prayer - Nick Cave Alone at Alexandra Palace". Druhou ukázkou z této komorní záležitosti je píseň "Euthanasia".

Jde o doposud nevydanou skladbu, její vznik spadá do období kolem alba "Skeleton Tree". Na jeho finální verzi se však nedostala a vůbec poprvé zazněla až během onoho živého streamu, tedy pouze za doprovodu piana. K tomuto nápadu mimochodem australský hudebník došel postupně na turné "Conversations with...". Dle svých slov tak začal "znovu objevovat skladby a jejich podstatu". A právě tato myšlenka nechává vyniknout i tuto křehkou baladu, ovlivněnou samozřejmě smutnými okolnostmi jejího vzniku. Nádherná, melancholická melodie dokresluje bolestivé texty, které ze sebe Cave hodně těžce dostává v krásných prostorech paláce Alexandra.

V pátek 20. listopadu vyjde celý komplet i na fyzických nosičích. K dispozici budou buď dva CD disky nebo dva vinyly, které nabídnou všech dvaadvacet odehraných skladeb napříč diskografií Nicka Cavea spolu s The Bad Seeds.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY