Zkrvavený Mikolas Josef se po roce ticha vrací se silným prohlášením a singlem "Lalalalalalalalalala"

09.10.2020 08:42 - Jan Trávníček | foto: Fernando Pedro Salgado

Mikolas Josef, jeden z nejstreamovanějších českých umělců, se po přibližně roční odmlce vrací na hudební scénu. Doprovází ho u toho jeho nový singl "Lalalalalalalalalala". Skladba vznikla jako reakce na složitou dobu a navazuje na jeho nedávné emotivní vyjádření na Instagramu.

O čem tedy nový song je? "Je o odmítání neupřímných vztahů, o odmítání falešného světa sociálních sítí, o bezmoci a složité situaci umělců v době, kdy je ohrožena jejich existence a nepřichází pro ně ve skutečnosti žádná řešení," vysvětluje Mikolas a pokračuje: "V době, kdy se musíme přizpůsobit a zastavit svoje koncerty, má smysl otevřít téma nelegálního stahování hudby i filmů, a podpořit tak vnímání hodnoty umění. V běžném obchodě taky zaplatím za to, co si koupím."

Podle Mikolase je právě nyní, víc než kdy dříve, nutností naučit se hledat hudbu na legálních digitálních hudebních službách a vnímat ji jako produkt, který vznikl za určité náklady. Červeným nápisem STREAMUJ přes krvavý obal i na venkovních reklamách vybízí umělce i posluchače ke streamování.

Nová skladba vyjde tentokrát ve čtyřech různých podobách včetně akustické. Jednotlivé verze budou zveřejňovány postupně po dobu jednoho měsíce. Ve stejný den, kdy vychází nový singl, tedy 9. října, Mikolas spouští novou kolekci merchandisingu inspirovanou tímto singlem, kterou zpěvák navrhl spolu s Dianou Gan. Na videoklip se fanoušci mohou těšit deset dní po premiéře audia, tedy 19. října. Těšit se můžeme také na krátký dokument o jeho návratu na scénu a sledovat jej můžete už i na Tik Toku.

Ještě horký singl, na němž spolupracoval Cristiano Cesario a Marco Quisisana, si můžete pustit pod článkem. O tom, že se z něj stane další hit s miliony přehrání, není žádných pochyb. V příštích dnech se na musicserveru můžete také těšit na profilový rozhovor, který jsme s Mikolasem nedávno pořídili.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY