Severští melancholičtí písničkáři Axel Flóvent a Plàsi přijedou společně do Prahy

27.09.2020 11:12 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Islandský folkový písničkář Axel Flóvent objel několikrát Evropu se slavnějšími kapelami jako The Paper Kites nebo Juníem Meyvantem, na příští rok si ale naplánoval svou první vlastní tour, na které ho doprovodí i švédský hudebník Plàsi. V Praze se společně představí už 23. února v klubu Chapeau Rouge. Vstupenky (260 Kč) jsou v prodeji na Fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Axel Flóvent pochází z islandské rybářské vesnice Húsavík, za svou kariéru si ale vyzkoušel život v Amsterdamu i Brightonu a společně s The Paper Kites a Juníem Meyvantem vystupoval snad ve všech zemích Evropy včetně České republiky. Své debutové EP "Forest Fires" inspirované hudebníky jako Bon Iver nebo Bombay Bicycle Club vydal v roce 2015 a hned první stejnojmenný singl nasbíral přes čtyřicet milionů streamů. Debutové album je naplánované na leden příštího roku.

Švédsko-řecký písničkář a skladatel Plàsi o sobě dal poprvé vědět v roce 2016 svým EP "Now & Now", jeho debutové album "People" následovalo o dva roky později. Pro jeho konejšivý hlas a cit pro podmanivé indiefolkové melodie si jej pozvali na turné i José González nebo Hollow Coves. Ještě větší pozornosti se mu dostalo minulý rok, kdy Plàsi vydal svůj folkový klenot "Mystery", jak píseň označil vlivný magazín The Line of Best Fit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY