Pražský producent badfocus debutuje DIY deskou "wallflower"

25.09.2020 09:34 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Takzvaný přístup DIY neboli "udělej si sám" vyznává ve své tvorbě devatenáctiletý producent, skladatel a multiinstrumentalista Prokop Korb říkající si badfocus. V pátek 25. září vydává své první album "wallflower".

Korb si zajistil nejen celkovou produkci instrumentální nahrávky, ale i její mixing, mastering a nakonec i vydání. Přestože jeho hudební kořeny tvoří zejména jazz, při tvorbě debutu ho ovlivnily různé žánry od klasiky přes elektroniku a hip hop až po indie pop. Už počátkem roku představil "ep1", poté následovalo několik singlů, z nichž "defy" se dostal i do vysílání Radia 1.

"V každé písni vytváří zcela jedinečný svět, oproštěný od žánrových konvencí a tradičních postupů. Zásadním pojítkem všech skladeb je především emocionální dopad na posluchače," láká k poslechu tisková zpráva.

badfocus, který je kromě vlastního projektu také členem dreampopových teepee, navíc plánuje desku "wallflower" koncertně pokřtít. Stát se tak má 5. října v pražské Vile Štvanice. Svými sety večer obohatí Amelie Siba a DJ Elskë.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY