Slza v singlu "Fotky" bilancuje. Retro videoklip vznikal v okolí Karlštejna

20.08.2020 08:04 - Josef Martínek | foto: Universal Music

Dvojice Slza nepřestává s propagací své na jaře vydané třetí studiovky. V červnu zveřejnila videoklip k písní "Sobě blíž" a nyní došlo na jednu z nejpříjemnějších položek nahrávky "3" - nostalgický song "Fotky".

Zpěvák Petr Lexa v textu vzpomíná na dětství a poukazuje na běh času. "Čím víc vím, tím je vše míň jasný," zpívá a zmiňuje také, že má v patách třicítku. "Text k 'Fotkám' vznikal asi nejdéle ze všech písniček. Od začátku jsem věděl, že by měl být o nostalgii. O tom, jak je důležité ohlížet se v životě zpátky a hlavně nezapomenout. S Xindlem X jsme vymysleli, že symbolem vzpomínek budou právě fotky, které člověk nosí pořád u sebe, aby mu připomínaly to, na co by jinak možná zapomněl," vypráví Lexa.

Do nálady songu vkusně zapadl vizuál z dílny režiséra Radima Věžníka. Jeho původní vizí prý bylo uspořádat road trip po USA, což ale nevyšlo. Tvůrci se tak spokojili s lomem Velká Amerika u Karlštejna. Právě ve zdejším půvabném prostředí vznikl povedený letní retro klip.

"Využili jsme několik retro prvků - nábytek ze šedesátých let, starý polaroidový foťák a Pontiaca z roku 1973. Celý videoklip je zároveň laděn do teplejších, retro barev a místy jsme použili i efekt VHS přehrávače," shrnuje zpěvák, čeho všeho si můžeme všimnout. Hurá do toho - a po zhlédnutí snímku nezapomeňte otevřít svá fotoalba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY