Mr. Bungle hravým klipem "Raping Your Mind" oficiálně potvrzují vydání staronového alba

17.08.2020 10:23 - Jiří V. Matýsek | foto: Twitter Mr. Bungle

Na začátku června se zčistajasna objevila zbrusu nová skladba vlivné americké partičky Mr. Bungle. Jednalo se o cover songu "U.S.A." od punkových veteránů The Exploited. A spekulace o nové desce, první po více než dvou dekádách, na sebe nenechaly dlouho čekat. Kapela si ale s jejich potvrzením dala docela dlouho na čas.

Až nyní totiž muzikanti oznámili, že album skutečně vydají. Jak už je ale u téhle skupiny výjimečných individuí (v čele stojí Mike Patton z Faith No More a záda mu jistí Scott Ian z Anthrax a Dave Lombardo mimo jiné ze Slayer) zvykem, není to tak prosté.

Nahrávka s názvem "The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo" vyjde 30. října. Deska je novou studiovou podobou dávného stejnojmenného dema, které je opředeno řadou tajemství a v podstatě neexistuje ve slušné zvukové podobě. Společně s touto informací Mr. Bungle přihodili i další song. Divoce uhánějící, hutný track "Raping Your Mind" je v podstatě prvním singlem z připravované kolekce, oprávněně totiž lze předpokládat, že výše zmíněná "U.S.A." byla spíše bokovkou či jakýmsi tréninkem znovuzformovaného line-upu formace. Kromě výše zmíněných pánů jsou jeho součástí ještě původní členové uskupení, kteří zmíněné demo před lety natočili, Trey Spruance a Trevor Dunn.

Téměř šestiminutové video doplnil hravý komiksový videoklip. Ten jako svůj ústřední motiv využívá tajemnou ďábelskou knihu s portréty členů kapely a fotografiemi ze studia, které tajemná ruka rozverně dokresluje. Spíše se tak pohybuje v oblasti vizualizérů než klasického videoklipu, atmosféru skladby ovšem doplňuje velice dobře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY