Islanďanka Sóley přijede s novým albem i do Futura

25.07.2020 15:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sóley Stefánsdóttir, která se narodila v Hafnarfjörðuru na Islandu, zaujala v roce 2010 svým pohádkovým zpěvem na EP "Theatre Island". Její fantastické alt-popové melodie se sépiovými tóny pokračovaly vydáním debutového alba "We Sink" v roce 2011.

Poté, co Sóley vystudovala klavír na Islandské umělecké akademii, vydala v roce 2014 EP "Krómantík", které se skládalo z klavírních děl původně složených pro různé divadelní a filmové produkce. Po něm následovalo temné album "Ask The Deep" z roku 2015.

Vydáním svého třetího alba "Endless Summer" v létě 2017 opustila temnotu "Ask The Deep" a zaměřila se na organičtější akustická aranžmá. "Endless Summer" bylo napsáno a nahráno během dvanácti měsíců společně s dlouholetým přítelem a spolupracovníkem Albertem Finnbogasonem. V letech 2017 až 2018 Sóley spolupracovala se Sin Fangem a Örvarem Smárasonem ve společném projektu Team Dreams.

Nedávno pak dokončila nahrávání svého čtvrtého sólového alba a opět spolupracovala s Albertem Finnbogasonem. Deska vyjde v lednu 2021. Vydání alba bude doprovázeno rozsáhlým evropským turné, jehož jednou ze zastávek bude také koncert 24. května 2021 v pražském Futuru.Vstupenky za 490 Kč + poplatky jsou na webu Futurum Music Baru, na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a v sítích GoOut, Ticketmaster a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY