Středobodem klipu "Time To Walk Away" od Washed Out jsou partnerské nástrahy

02.07.2020 10:43 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Projekt Washed Out Ernesta Weatherlyho Greena Jr. je charakteristickým představitelem stylu chillwave. V cestě, kterou začaly nahrávky "Within And Without" a "Paracosm", bude pokračovat i čtvrtá řadovka "Purple Noon", jež vyjde v pátek 7. srpna. Její autor na ni nově láká songem "Time To Walk Away".

V doprovodném klipu, jehož námět a režie byly v rukou Rileye Blakeawaye, si ústřední mileneckou dvojici zahráli Jae Overton a Teresa Oman. Jejich vztah však neprochází zrovna růžovým obdobím. V prostřizích se tak prolínají šťastnější chvíle s těmi krizovými, během nichž oba přemýšlejí, zda vše raději neukončit.

Na albu máme dle Greena očekávat mix jeho poetiky s nádechem zamilovanosti Sade, popové stylizace Phila Collinse a lehkosti baleárských rytmů (kterou ostatně slyšíme i v aktuálním singlu). První ochutnávkou se stala hned úvodní "Too Late". Kvůli karanténním opatřením k ní nemohlo vzniknout klasické video, a tak Ernest požádal své fanoušky, aby mu s vizuálem pomohli. Krom toho jsme tohoto amerického muzikanta mohli slyšet v kompozici "Forgive" z Rooseveltovy desky "Young Romance".

S chystanou kolekcí "Purple Noon" se Washed Out vrací na label Sub Pop a přichystal pro ni těchto deset skladeb: Too Late, Face Up, Time To Walk Away, Paralyzed, Reckless Desires, Game Of Chance, Leave You Behind, Don't Go, Hide, Haunt. Zájemci si ji mohou objednat třeba na Bandcampu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY