IMT Smile lákají slaďákem "Navždy" na výběrovku "Život IMT Smile 1998 - 2020"

08.06.2020 09:14 - Milan Menčík | foto: Universal

IMT Smile chystají novou výběrovku s názvem "Život IMT Smile 1998 - 2020" a jako lákadlo zvolili nový singl s klipem "Navždy".

IMT Smile - Navždy
© Universal
"Skladbu sme nahrávali v čase, keď sa to všetko začalo pomaličky uvoľňovať. Zavreli sme sa v štúdiu Birdland v Považskej Teplej, uprostred lesa, kde sme boli ďaleko od všetkých týchto udalostí, aby sme sa mohli naplno sústrediť na nahrávanie, a dať skladbe potrebnú emóciu, energiu, ktorú má, aby sme sa nezaťažovali tým, čo sa deje okolo. Miloš Rojko má geniálne štúdio, čo nám ten pocit len umocnilo," vypráví lídr kapely Ivan Tásler a dodává, že mnozí, co "Navždy" slyšeli, tvrdí, že jde o jejich vůbec nejromantičtější song. Jelikož však kapela romantických písní natočila za celou kariéru daleko víc, těžko se to dá nějak poměřit. Každopádně taková "Aj keby..." z poslední řadovky "Budeme to stále my" mému uchu lahodí ještě o něco víc.

Klip se natáčel přímo v průběhu nahrávání a režisérem a střihačem se stal kytarista prešovské formace Tomáš Slávik. "Chcel som zachytiť ten moment nahrávania, keď to všetko naraz do seba zapadlo. Skladby, atmosféra v štúdiu, ale aj to, že začalo zapadať slnko, boli sme v inom prostredí. Je pravda, že režírovať a nahrávať súčasne nie je práve jednoduché, ale teraz to všetko išlo úplne v pohode," popisuje. A má pravdu - výsledek je příjemný a koukatelný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY