Kill The Dandies! s novinkou "I May Even Dance" lákají na věci příští

19.05.2020 17:14 - Petr Šrajer | foto: facebook Kill The Dandies!

Kill The Dandies! vypustili nový videosingl "I May Even Dance". Píseň se v následujících týdnech až měsících objeví hned na dvou albech: na kolekci k desátému výročí hudebního magazínu Full Moon, která vyjde 28. května, a na nové řadové desce kapely. Ta by měla vyjít na jejím vlastním labelu Drug Me Records letos na podzim.

Domácí proroci garážového rocku a temné psychedelie v čele s charismatickou dvojicí La Petite Sonja a Hank J. Manchini znějí na novince umírněněji, než by fanoušci mohli očekávat. Plíživě gradující skladba se ale může pochlubit vtahující atmosférou, kterou ještě umocňuje vizuál Šimona Šafránka, dvorního režiséra formace. Vedle několika dalších snímků pro ni točil videa také spřízněným projektům, jako byla Sonjina sólovka nebo kultovní Moimir Papalescu & The Nihilists.

Sonja s Hankem založili Kill The Dandies! právě po rozpadu posledně jmenovaného uskupení, Nihilisti ale před nedávnem ohlásili po dlouhých třinácti letech návrat na scénu. Comeback by měl být spojený s vystoupením na odloženém Metronome Prague festivalu a také s novou nahrávkou, která měla být podle původních plánů hotová do konce roku. Uvidíme, jak vše ovlivní aktuální situace, zdá se ale, že (nejen) pamětníci nultých let se letos mají na co těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY