Druhému albu slovenských Veneer "Recovery" vévodí zpěvačka Habbiel

07.06.2020 10:25 - Ondřej Hricko | foto: deadred.sk

Debut slovenských Veneer "Light" vyšel už v roce 2003, tedy před dlouhými sedmnácti lety. Kapela se na něj se rozhodla navázat novým materiálem o pěti skladbách s titulem "Recovery", kde asi nejzásadnější změnou je post zpěvačky. Původní Simonu Hubinákovou vystřídala v roce 2017 Habbiel.
7/10

Veneer - Recovery

Skladby: Delete Me, Recovery Mode, Shoot The Pride, Spheres, Time Passing By
Vydáno: 15.04.2020
Celkový čas: 23:21
Vydavatel: Starcastic/Deadred

Právě nová zpěvačka Habbiel tak trochu udala směr a zvuk druhé desky Veneer. Její specifické zabarvení a rozsah vytvořily zcela nový prostor pro jejich tvorbu. Nahrávku otevírá přívětivě snová balada "Recovery Mode" s výraznými elektronickými aranžemi, která s posluchačem navazuje prvotní jemný vztah. Ten se prohlubuje s asi nejvýraznější písní desky "Delete Me", kde Habbiel ukáže všechny své vokální zbraně.

Se singlem "Spheres", vůbec první spoluprací současných členů, se přeneseme do druhé poloviny, kde zaujme i díky rozmáchlejším aranžmá extravagantní "Shoot The Pride". S poklidnou baladou deska začala a také končí. Konejšivá "Time Passing By" uzavírá povedenou kolekci, se kterou se Veneer po mnoha letech vrátili na scénu. Kromě hudby samotné je třeba ocenit skvělou angličtinu vokalistky i precizní produkci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY