shop.musicserver.cz
Nové desky 15/2020 - od Fiony Apple přes Enter Shikari po Sarah & The Adams

Nové desky 15/2020 - od Fiony Apple přes Enter Shikari po Sarah & The Adams

Vydáno: 21.04.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Shelby Lynne

Ty největší hvězdy vydání svých alb přeložily, a tak větší prostor dostali ti méně známí. Můžete se těšit na české Sarah & The Adams, Martina Hrubého nebo slovenskou Katarzii, kterým budou sekundovat například Fiona Apple, duo dvsn, Shelby Lynne, rockoví Soul Asylum, Mick Harvey, Enter Shikari a se sólovkou Ed O’Brien z Radiohead.

V pátek 17. dubna vyšly tyto nové tituly:

Shelby Lynne - Shelby Lynne (Everso)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / soul

Shelby Lynne - Shelby Lynne
Americká, původně countryová, dnes ale spíše již folková zpěvačka a hudebnice Shelby Lynne se po společném albu se svojí sestrou Alison Moorer vrací k čistě sólové kariéře a vydává eponymní nahrávku, která je vlastně soundtrackem k dosud nezveřejněnému snímku "When We Kill The Creators", v němž si hudebnice i zahrála. Není tedy divu, že autorkou většiny textů je scénáristka a režisérka Cynthia Mort a část z celkem jedenácti skladeb vzniklo živě přímo při natáčení. Samotná zpěvačka je autorkou hudby, producentkou alba a dokonce si na něm zahrála i na saxofon. Jedním z hostů byl pak člen Tom Petty And The Heartbreakers Benmont Tench. Výsledkem je album, které osciluje na pomezí folku a soulu, a Shelby Lynne se tak s ním trochu vrací k poctě Dusty Springfield na desce "Just A Little Lovin'". Seznámit se s ním můžete prostřednictvím jejího YouTube kanálu a vzhledem k tomu, že se zpěvačka již několik let velmi zaměřuje na kvalitu záznamu, nepřekvapí vydání na vinylu.


Enter Shikari - Nothing Is True & Everything Is Possible (So Recordings)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop

Enter Shikari - Nothing Is True & Everything Is Possible
S novou studiovkou míří k posluchačům formace Enter Shikari. Britská kapela si tím přičítá šestý zářez do své diskografie a fanouškům servíruje celkem patnáct nových kousků. Čtyři z nich můřete znát z rádií. Produkci nového materiálu obstaral sám zpěvák Rou Reynolds, který nahrávku popsal jako jednu z nejzásadnějších v celé hudební kariéře kapely. Album "Nothing Is True & Everything Is Possible" vychází v několika verzích a informace o každé z nich najdete na oficiálním webu kapely. Ukázku v podobě titulní skladby najdete na Metacritic.com.


EOB - Earth (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

EOB - Earth
Eda O'Briena budete znát nejlépe jako kytaristu formace Radiohead. Pod svým uměleckým pseudonymem EOB vydává svou debutovou desku "Earth", jejíž produkci dostal na starost Flood a Catherine Marks a podílela se na ní celá řada muzikantů včetně bubeníka Omara Hakima, členů Invisible Nathana Easta a Davea Okumua, folkové zpěvačky Laury Marling, kytaristy Portishead Adriana Utleyho, bubeníka Wilco Glenna Kotche a baskytaristy Radiohead Colina Greenwooda. Z rádií můřžete znát už několik singl včetně pilotní ochutnávky "Brasil". Ukázky k poslechu najdete a oficiálním webu kapely.


The Black Dahlia Murder - Verminous (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

The Black Dahlia Murder - Verminous
Michiganská formace The Black Dahlia Murder vydává své deváté studiové album "Verminous". Kapela sama vnímá nahrávku jako "nejdynamičtější a nejemotivnější desku vůbec bez toho, aniž by ztrácela něco ze své údernosti". Nahrávka obsahuje deset kousků, které zatím u osluchačů získaly nadšené ohlasy. Zhodnoťte sami a poslechněte si ukázky na bandcamp.com. O svůj názor se nezapomeňte podělit v komentářích!


Soul Asylum - Hurry Up And Wait (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / punk rock

Soul Asylum - Hurry Up And Wait
Soul Asylum sice budou už navždy ti, co nahráli "Runaway Train" a "Misery", ale ignorovat jejich nová alba by byla škoda. Dvanáctou desku "Hurry Up And Wait" vydávají David Pirner a spol. čtyři roky po předchůdci a opět se pro jejich nahrání v minneapoliských Nicollet Studios spojili s producentem Johnem Fieldsem. Vzniklo tu celkem třináct písniček, které se hudebně pohybují od klasického rocku přes punk, folkově laděný pop rock až po jangle-rock. Že má tato americká parta stále co nabídnout, si můžete ověřit prostřednictvím jejich YouTube kanálu.


Tip týdne

Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / art folk / indie rock

Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters
Americká písničkářka Fiona Apple trápí své fanoušky čím dál více. Příprava předchůdce jí zabrala celkem sedm let a na tvorbu "Fetch The Bolt Cutters" potřebovala dokonce o rok déle. Pracovat na něm začala před pěti lety společně s členy své kapely Sebastianem Steinbergem, Amy Aileen Wood a Davídem Garzou. O třinácti písničkách první jmenovaný prohlásil, že jsou velmi syrové a nelichotivé. Sama zpěvačka doplnila, že hlavním tématem bylo nebát se mluvit a není tedy divu, že v nich zkoumá i své složité sociální vztahy s jinými ženami. Co si pod tím představit, zjistíte na YouTube a my pouze dodáme, že dlouhá příprava se patrně vyplatila - na album jdou ze světa nadšené recenze, kde jen málo kritiků sahá po jiném hodnocení než absolutním. 100% na metacritics vypovídá o všem.


Sarah & The Adams - Pověz mi
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / folk / country

Sarah & The Adams - Pověz mi…
Možná to ani někomu nepřijde, ale od vydání druhé desky Sarah & The Adams "Thank You" uplynulo již přes pět let. Poměrně dlouhý odstup k novince "Pověz mi" "zavinilo" především mateřství hlavní představitelky skupiny Šárky Adámkové, která si práce na nahrávce rozvolnila na dva roky. Podstatnou změnou je ovšem to, že na rozdíl od předchůdců je všech jedenáct písniček tentokrát v češtině. Produkce se ujal vedle samotné zpěvačky kytarista Michal Gregor a na nahrávání se opět podíleli i ostatní členové The Adams - bubeník Martin Novák, kontrabasista Rastislav Uhrík a Josef Štěpánek, který obstaral pedal steel, lap steel kytaru, mandolu a terciovou kytaru. Jako speciálního hosta si tentokrát přizvala české jazzové baskytaristu Jaromíra Honzáka. Vzhledem k aktuální situaci se kapela rozhodla desku poskytnout plně k poslechu na svém webu.


Mick Harvey - Waves Of Anzac / The Journey (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / minimalismus

Mick Harvey - Waves Of Anzac / The Journey
Australský hudebník, skladatel a také člen The Bad Seeds Nicka Cavea Mick Harvey se už léta prezentuje i svoji sólovou tvorbou. Jeho novým albem je de facto kompilace dvou děl. První z nich, "Waves Of Anzac", obsahující jedenadvacet skladeb, je soundtrackem doprovázející dokument ABC zachycující historii rodiny herce Sama Neila sahající do I. světové války. Ten druhý s názvem "The Journey" je čtyřvětou kompozicí, kterou složil na podporu lidí na australských azylových ostrovech Nauru, Manus Island a Vánočním ostrově a kterou nahrál společně s The Letter String Quartet. Více informací včetně ukázek nabízí hudebník na svém webu.


Duke Dumont - Duality (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / house / tech house

Duke Dumont - Duality
Anglický houseový DJ Duke Dumont po řadě úspěšných singlů a ípíček konečně vydává svoji debutovou desku. Pojmenoval ji "Duality" a najdete na ni celkem deset skladeb, mezi něž zařadil řadu novinek, ale i již postarší hit "Ocean Drive". Nemohou chybět také hosté, kterými jsou Zak Abel, Roland Clark, Niia, Say Lou Lou, Hot To Dress Well a RY X. S produkcí mu vypomáhal především Hal Ritson známý ze spolupráce s Dizzee Rascal, Jessie J, Sugababes či Aviciim. Výsledek uslyšíte na Dumontově YouTube profilu.


Katarzia - Celibát (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní elektronika / indie folk

Katarzia - Celibát
Katarzia vydává své čtvrté řadové album "Celibát". Název desky není náhodný, odkazuje na devítiměsíční období sexuální abstinence, v němž autorka jako žena i umělkyně dozrála. Jedenáct písní nahrávala ve spolupráci s producentem Jonatanem Pastirčákem (Pjoni/Isama Zing) a k němu ale povolala do služby také Aid Kida, Olivera Torra, LVCIFERa a losangeleského producenta Alexandra Vincenta. Na albu ve třech skladbách hostovala zpěvačka a skladatelka Ela Tolstová, do jedné z písniček vokálem přispěl i Cyril Dobrý a na šesti skladbách se podíleli také hudebníci z její kapely. Řadu dalších informací a především ukázky všech skladeb najdete na stránkách vydavatelství Slnko Records.


R.A. the Rugged Man - All My Heroes Are Dead (Nature Sounds)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

R.A. the Rugged Man - All My Heroes Are Dead
Americký rapper R.A. the Rugged Man rozhodně nezásobí alby trh jako někteří jeho kolegové. Ačkoli oproti druhé desce, kterou vydával devět let po debutu, mu nahrávka s číslem tři zabrala pouze sedm let. Dostala název "All My Heroes Are Dead" a nutno říct, že čekání svým fanouškům náležitě vynahrazuje. Příznivci jeho rapové kadence se mohou těšit hned na dvaadvacet tracků a samozřejmě i spoustu hostů. Svůj hlas k němu připojili členové Wu-Tang Clan Ghostface Killah, Inspectah Deck a Masta Killa, Kool G Rap, Ice-T, Chuck D z Public Enemy, Timbo King, Atmosphere, Vinnie Paz, The Kickdrums, Brand Nubian a vedle armády rapperů uslyšíte hlas kanadského písničkáře Davida Mylese a Eamona. Kompletní seznam hostů a ukázky všech skladeb již rapper sdílí na svém bandcampu.


Twinnie - Hollywood Gypsy (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / country

Twinnie - Hollywood Gypsy
Twinnie-Lee Moore je jedním z britských interpretů, kteří měli možnost vystupovat na countryovém festivalu C2C: Country To Country, při němž ty největší americké countryové hvězdy zavítají mimo Spojené státy. K tomu jí stačilo dosud vydat jen několik singlů a dvě EP a není tedy divu, že její debut "Hollywood Gypsy" je vyhlížený s poměrně velkým napětím. Dvanáct písniček, které na něj zařadila, ale spadá spíše do kategorie country popu, navíc s poměrně silným vlivem britských ostrovů. Lepší obrázek si o její tvorbě uděláte návštěvou na jejím YouTube profilu


dvsn - A Muse In Her Feelings (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / hip hop

dvsn - A Muse In Her Feelings
Kanadské r'n'b duo dvsn sice u nás příliš nebodovalo, ale rozhodně není ani zcela neznámým pojmem, už třeba díky jednomu z členů, kterým je Nineteen85. Uvidíme, zda se vice prosadí s třetí deskou "A Muse In Her Feelings", na kterou si pánové nechali více času. Zatímco předchůdce zvládli rok a půl po debutu, tentokrát jim práce trvala o rok déle. Výsledkem je celkem šestnáct tracků s řadou hvězdných hostů, jako jsou PartyNextDoor, Jessie Reyez, Future, Ty Dolla $ign, Popcaan, Summer Walker, Snoh Aelegra či Shantel May. Už z jejich výčtu je zřejmé, že novinka bude vedle r'n'b táhnout mírně k hip hopu. Poslouchat ji můžete na bandcampu dua.


Lido Pimienta - Miss Colombia (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synthpop / latinsko-americká hudba

Lido Pimienta - Miss Colombia
Ačkoli je Lido Pimienta rozená Kanaďanka, její jméno a koneckonců i název její třetí desky "Miss Colombia" jasně naznačují, že její kořeny sahají do Latinské Ameriky a konkrétně tedy do Kolumbie. Svým debutem "Color" ještě tak nezaujala, ovšem její druhá deska z roku "La Papessa" si vysloužila o rok později Polaris Music Prize. Není tedy divu, že její letošní novinka vzbuzuje naprosto jiná očekávání. Čtyřiatřicetiletá zpěvačka na ní nabídne hned jedenáct písniček, které jsou originálním mixem synth-popu, latino a také afrických rytmů, beatů a vlivů. Na produkci se podílel vedle samotné zpěvačky její dvorní spolupracovník Prince Nifty a do studia nalákali také několik hostů, kterými byli její krajané z Kolumbie elektronická kapela Li Saumet, zpěvák Rafael Cassiani Cassiani a formace Sexteto Tabala. Objevovat její hudbu můžete na zpěvaččině bandcampu.


Ron Sexsmith - Hermitage (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk

Ron Sexsmith - Hermitage
Kanadský zpěvák a hudebník Ron Sexsmith bývá často označovaný za pokračovatele Paula McCartneyho, Elvise Costella nebo Johna Hiatta a na hudební scéně působí již přes čtyřicet let. Ačkoli k nám jeho věhlas dorazil pouze v omezené míře, představíme vám jeho šestnácté album "Hermitage", na němž učinil ve svých šestapadesáti letech nejméně pravděpodobný objev a dospěl k bodu určité blaženosti a poznání. Vše, co bylo a trvalo, zmizelo a opustilo město, které miloval. Jedná se o vůbec první album, na kterém hraje na téměř všechny nástroje, což je myšlenka, kterou mu vnuknul producent, bubeník a jeho dlouholetý spolupracovník Don Kerr. Co z toho vzniklo, uslyšíte na Sexsmithově YouTube profilu.


Kathleen Grace With Larry Goldings - Tie Me To You (Monsoon Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Kathleen Grace With Larry Goldings - Tie Me To You
Známý americký jazzový klavírista a skladatel, který se podílel na řadě velmi slavných nahrávek, Larry Goldings se pro letošní projekt "Tie Me To You" spojil s o něco méně známou americkou zpěvačkou a kytaristkou Kathleen Grace. Kolekce deseti písniček nabídne jednak jejich původní tvorbu, ale i předělávky klasických skladeb, jako jsou například "Where Or When" z muzikálu "Babes In Arms", "Love For Sale" Cole Portera, "I'll Follow The Sun" The Beatles, tradicionál "Embarcadero" nebo "The Thrill Is Gone", kterou proslavil B.B. King. Jakým způsobem je ztvárnili, uslyšíte na bandcampu zpěvačky.


Sarah Siskind - Modern Appalachia (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / country / jazz

Sarah Siskind - Modern Appalachia
Americká písničkářka Sarah Siskind není až tolik známá, ovšem její písničky zpívá spoustu amerických hvězd, jako jsou například Alison Krauss, Della Mae, Wynonna Judd nebo Randy Travis a uslyšíte je i v seriálu "Nashville". Nyní přichází se svoji novou deskou "Modern Appalachia" a dvanáct písniček, které na ni zařadila, si i produkovala. Coby hosty v nich uslyšíte amerického jazzového kytaristu Billa Frisella, kanadskou folk-popovou písničkářku Rose Cousins a frontmana Bon Iver Justina Vernona. Co s nimi upekla, můžete koštovat na jejím YouTube kanálu.


Martin Hrubý - Lucerna v moři
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop folk

Martin Hrubý - Lucerna v moři
Zpěvák a skladatel Martin Hrubý vydává sbírku písní "Lucerna v moři", které vznikly mezi roky 2016 a 2019 ve spolupráci s textařem Vojtěchem Probstou. Čtrnáct písniček se nese v rytmu folku, popu, rocku, reggae, swingu, čači, tanga, džajvu i valčíku. Nahrávaly se ve studiích Svárov a Barrandov Sound Music Studio pod producentským dohledem Yardy Helešice a za asistence zvukového inženýra Lukáše Martinka. Na albu hostují Barbora Šedivá, Bharata Rajnošek, Karel Mařík, Karel Holas, Štěpán Janoušek, Petr Ševčík, Jiří Částka a Tomáš Mouřenec. Nahrála ho kapela ve složení Yarda Helešic, Josef Štěpánek, Jan Steinsdörfer, Jakub Vejnar a David Landštof. Desku aktuálně reprezentuje singl "Nadosmrti lhář", který je poctou Jiřímu Suchému a divadlu Semafor. Ukázky dalších skladeb najdete na stránkách Supraphonline.cz.


V krátkosti

  • Answering Machine - Bad Luck (Wiretap Records)
    Pod názvem Answering Machine najdete vícero kapel. V případě "Bad Luck" se jedná o kvintet z Brooklynu, který desítkou písniček a řízným rokenrolem debutuje na hudební scéně. Seznámit se s nimi můžete na jejich bandcampu.
  • Brett Newski - Don’t Let The Bastards Get You Down (Nomad Union)
    Americký rockový písničkář vydává své čtvrté studiové album, kde v deseti písničkách řeší eroze přímého lidského spojení, ničení planety a vliv sociálních sítí. Výsledek si můžete poslechnout na jeho bandcampu.
  • Jarboe - Illusory (Bertus)
    Americká hudebnice, kterou budou znát především příznivci psychedelického folku, alternativního písničkářství a experimentálního rocku, připravila novinku, která je svými sedmi skladbami a stopáží něco přes půl hodiny někde mezi EP a LP. Část z ní prezentuje na svém webu.
  • King Charles - Out Of My Mind (Buffalo Gang Limited)
    Londýnský muzikant který jako první Brit vyhrál nashvillskou soutěž, kterou porotují Tom Waits, Jeff Beck, Loretta Lynn a Jerry Lee Lewis, vydává své třetí album "Out Of My Mind", na které ve stylu alternativního folk rocku nachystal deset písniček. Uslyšíte je na jeho YouTube kanálu.
  • Leslie Mendelson - If You Can’t Say Anything Nice… (Bertus)
    Americká písničkářka, která v minulosti spolupracovala s Jacksonem Brownem, Stevem McEwanem nebo Williem Nilem, na své letošní album zařadila celkem deset písní na pomezí folku, rocku a indie a inspirací jí byla deska "Plastic Ono Band" Johna Lennona. Část z nich nahrála na své YouTube.
  • Rina Sawayama - Sawayama (Dirty Hit)
    Dalším debutantem je britská zpěvačka s japonskými kořeny, která ve své hudbě míchá electro pop a nu metal. Debutuje albem obsahující celkem třináct písniček, na nichž se produkčně podílel britský producent Clarence Clarity. Seznamovat se můžete na jejím YouTube profilu.
  • Tech N9ne - Enterfear (Strange Music Inc.)
    Hardcoreový rapper z Kansas City pro svoji letošní novinku nachystal hned devatenáct skladeb s fůrou hostů, jako Krizz Kaliko, Flatbush Zombies, Lex Bratcher, King Iso nebo Skit. Produkce se ujal Seven a výsledek zní na YouTube kanálu labelu.
  • RJD2 - The Fun Ones (RJ’s Electrical Connections)
    Americký hudebník Ramble Jon Krohn na svém aktuálním albu vsadil na kombinaci funku a soulu s různými elektronickými experimenty. V tomto duchu přichystal hned čtrnáct skladeb, kde přivítal hosty jako Jordan Brown, Aceyalone, STS nebo Khari Marteen. Lepší představu si uděláte poslechem desky na bandcamp profilu RJD2.
  • The White Buffalo - On The Widow’s Walk (Universal)
    Máte rádi řízný a hutný country-rock? Pak přesně pro vás připravil muzikant z Oregonu jedenáctku nových písniček, které jsou ke slyšení na jeho YouTube kanálu.
  • Veneer - Recovery (Starcastic/Deadred)
    Slovenská formace se rozhodla navázat na svůj debut "Light" a vydává EP "Recovery", na nějž umístila celkem pět písniček, na nichž se podílela jak někdejší zpěvačka Simona Hubináková, tak i ta nová Habbiel. Více informací a ukázky z desky nabízí web vydavatelství Deadred.


Dále vychází:

Aborted - La Grande Mascarade (EP) (Sony Music)
Abysmal Dawn - Phylogenesis (Bertus)
Beat Noir Deluxe - Crash (Bertus)
Blakk Soul - Take Your Time (Bertus)
Bombs Of Hades - Phantom Bell (EP) (Mystic Production)
Collision - The Final King (Bertus)
Datura4 - West Coast Highway Cosmic (Bertus)
David Bromberg Band - Big Road (Bertus)
Diana Krall - Stepping Out (Justin Time Essentials Collection) (Warner Music)
Dictator Ship - Your Favorites (Bertus)
Die Wilde Jagd - Haut (Bureau B)
Girl Skin - Shade Is On The Other Side (Bertus)
Jeremy Zucker - Love Is Not Dying (Bertus)
Khôra - Timaeus (Mystic Production)
Myrath - Live In Carthage (Bertus)
Ollie - Maybe This Was Supposed To Happen ()
Paul Burch - Light Sensitive (Bertus)
Peggy Lee - Ultimate Peggy Lee (Bertus)
Primo! - Sogni (Bertus)
Shabazz Palaces - The Don Of Diamond Dreams (Bertus)
Shepparton Airplane - Sharks (Bertus)
Sir Richard Bishop - Oneiric Formulary (Bertus)
Sylvain Chauveau - Life Without Machines (Bertus)
The Ditch And The Delta - The Ditch And The Delta (Bertus)
The Headlines - Warpaint (Mystic Production)
The Howling Hex - Knuckleball Express (Fat Possum Records)
The Reverend Shawn Amos - Blue Sky (Bertus)
Toner - Silk Road ()

Vychází na vinylu:
Abysmal Dawn - Phylogenesis (Bertus)
Beat Noir Deluxe - Crash (Bertus)
Datura4 - West Coast Highway Cosmic (Bertus)
David Bromberg Band - Big Road (Bertus)
Daznig - Sings Elvis (Mystic Production)
Dictator Ship - Your Favorites (Bertus)
Duke Dumont - Duality (Universal)
Eob (Ed O’Brien Of Radiohead) - Earth (Bertus)
Fleetwood Mac - Before The Beginning Vol 2: Live & Demo Sessions 1970 (Sony Music)
Girl Skin - Shade Is On The Other Side (Bertus)
Gladiators - Serious Thing (Warner Music)
Jarboe - Illusory (Bertus)
Leslie Mendelson - If You Can’t Say Anything Nice… (Bertus)
Lido Pimienta - Miss Colombia (Bertus)
Olympic - Prázdniny na Zemi…? (Supraphon)
Paul Burch - Light Sensitive (Bertus)
Peggy Lee - Ultimate Peggy Lee (Bertus)
Primo! - Sogni (Bertus)
Ron Sexsmith - Hermitage (Bertus)
Sepultura - Beneath The Remains (Warner Music)
Shabazz Palaces - The Don Of Diamond Dreams (Bertus)
Shepparton Airplane - Sharks (Bertus)
Sir Richard Bishop - Oneiric Formulary (Bertus)
Soul Asylum - Hurry Up And Wait (Bertus)
The Black Dahlia Murder - Verminous (Mystic Production)
The White Buffalo - On The Widow’s Walk (Universal)

Reedice:
Olympic - Prázdniny na Zemi…? (Supraphon)
Sepultura - Beneath The Remains (Warner Music)

NÁZORY
  • FIONA APPLE (Rado, 21.04.2020 14:26) Reagovat

    Nová Fiona Apple je úplná bomba. Pre mňa zatiaľ album roku. ????

    • Re: FIONA APPLE (Martin, 21.04.2020 15:18) Reagovat

      Ano. Fantastický album.

      • Re: FIONA APPLE (Anonym, 21.04.2020 18:28) Reagovat

        Úplne ma dostala. Doslova masterpiece. Nemôžem ho prestať počúvať. Newspapper a Heavy Balloon u mňa naj pecky. Perfektná je.

  • Enter Shikari (Anonym, 22.04.2020 02:05) Reagovat

    To jste toho o Enter Shikari moc nenapsali. :-)

    • Re: Enter Shikari (Tomáš Parkan - autor, 22.04.2020 09:54) Reagovat

      Máte pravdu, nějak nám společně s Edem O'Brianem vypadli. Už jsou doplnění.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (15-11) (25.01.2024 21:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu