Scorpions překvapili nadějeplným singlem "Sign of Hope"

30.04.2020 08:08 - Jiří V. Matýsek | foto: Patrik Bouzek

Alespoň něco je na koronavirové době pozitivní: muzikanti jako by se předbíhali v tom, kdo z nich se dřív vytasí s novou muzikou. Dalšími do party legend, které světu celkem zčistajasna představily čerstvý materiál, jsou němečtí hardrockeři Scorpions. Jejich počin, byť o délce pouhých dvou minut, nese příhodný název "Sign of Hope".

"Pracujeme na spoustě nových hardrockových pecek, které se objeví na našem nadcházejícím albu," nechala se slyšet kapela a vzkazuje: "Rádi bychom vám v tomto období pandemie nemoci covid-19 poslali trochu naděje, která v těchto těžkých časech pramení přímo ze srdce. Buďte zdraví a v bezpečí. Máme vás rádi."

Scorpions byli vždycky mistři rockových balad a je to znát i na této, z větší části akustické miniskladbě. Výstavba melodie, tanec na hraně eposu, velkolepost (byť v tomto případě spíše tušená) - vše je na svém místě. Otázka je, do jaké míry máme tu čest s hotovou věcí. Těžko se zbavit dojmu, že "Sign of Hope" je jen jakýmsi fragmentem, který ještě čeká na definitivní tvar.

K prezentaci na YouTube skupina dodala hromádku fotek, která bohužel přetáhla pomyslnou strunu kýče. Vcelku podařenou píseň zasypala těmi nejprázdnějšími symboly naděje a přátelství, až to hezké není a celkový dojem to minimálně o jeden bod snižuje. Takže hudba samotná za sedm, s vizuálem je to za šest.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY