Fotocrime skládají na albu "South Of Heaven" hold gothic rocku 80. let

26.03.2020 14:00 - Ondřej Michal | foto: fotocrime.bandcamp.com

Trio Fotocrime založil Ryan Patterson chvíli poté, co ukončili činnost respektovaní hardcoristé Coliseum. Svoje právo na existenci toto uskupení stvrdilo před dvěma lety vydáním povedeného debutu "Principle Of Pain". Nyní se o pozornost fanoušků hlásí znovu s nahrávkou "South Of Heaven".
7/10

Fotocrime - South Of Heaven

Skladby: Invisible, Foto On Wire, Love Is A Devil, Up Above The World, Hold Me In The Night, Never Fall Out Of Love, Expulsion From Paradise, Blue Smoke, Chaos & Cosmos, Tough Skin
Vydáno: 13.3.2020
Celkový čas: 45:21
Vydavatel: Profound Lore Records

Na předchozí studiovce se Fotocrime uvedli coby oddaní následovníci odkazu gothicrockových partiček 80. let jako Bauhaus nebo The Sisters Of Mercy. Rozhodně ale nešlo o bohapustou kopírku, trojice muzikantů s démonickým Ryanem Pattersonem v čele vnesla do tvorby velkou porci osobitosti. V podobném duchu se nese i letošní "South Of Heaven". Něco se ale přece jen změnilo.

Desetiskladbová novinka pokračuje tam, kde debut skončil, vlastně na něj plynule navazuje. Patterson na sebe nadále strhává velkou část pozornosti, jeho chladné kytarové rify a hromový vokál mají jasně navrch. Jako skvělý nápad se ukázalo otočit baskytaře Shelley Anderson volume na maximum. Kapela si k natáčení přizvala celou řadu hostů, za všechny jmenujme Janet Morgan z Channels nebo Nicka Thienemana ze skupiny Young Widows.

Při poslechu výraznějších skladeb, jako je hned druhá "Foto On Wire" nebo skoro-hitovky "Up Above The World", i těch, které se v paměti dlouho neohřejí, ale vychází najevo, že původní magie se kamsi vytratila. Je to však spíše pocit, protože deska nemá vyloženě slabé místo. Potíž je v absenci nápadů, které bychom již neznali z "Principle Of Pain". Možná právě proto trio požádalo o pomoc přátele z jiných formací. I přes tento drobný kaz na kráse je "South Of Heaven" povedená nahrávka, která milovníky temné alternativy potěší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY