Perfume Genius ohlašuje desku "Set My Heart On Fire Immediately"

26.02.2020 12:51 - Dan Hájek | foto: Lucie Levá

Na pátou řadovku Perfume Geniuse jsme si museli počkat rovné tři roky. Nástupce velmi povedené "No Shape" dostal jméno "Set My Heart On Fire Immediately" a do obchodů doputuje v půlce května. Mike Hadreas (jak zní Geniusovo civilní jméno) i nadále zůstává věrný své domovské značce Matador. Na novinku již láká pilotním singlem "Describe".

Perfume Genius - Set My Heart On Fire Immediately
© facebook interpreta
"Set My Heart On Fire Immediately" produkoval Blake Mills, jehož práce se vedle zmíněné "No Shape" otiskla i do nahrávek Fiony Apple nebo Johna Legenda. Jako hosté přijali pozvání do studia Jim Keltner, Pino Palladino nebo Matt Chamberlin a nechybí ani Hadreasův blízký spolupracovník Alan Wyffels. Hudebník slibuje, že na desce bude mnohem otevřenější. Během psaní se prý nijak neomezoval v žánrech ani v tématech. Zaměřil se tak například na mužskost a tradiční role ve vztazích. Doprovodný videoklip k "Describe", na který se můžete podívat níže, si nakonec i sám režíroval.

"Set My Heart On Fire Immediately" vyjde v pátek 15. května a přinese tuto třináctku skladeb: Whole Life, Describe, Without You, Jason, Leave, On The Floor, Your Body Changes Everything, Moonbend, Just A Touch, Nothing At All, One More Try, Some Dream, Borrowed Light. Kromě digitálních platforem album vyjde i na CD, v oficiálním obchodě si pak lze zakoupit i exkluzivní edici na modrém vinylu nebo v kombinaci se stylovým trikem.

Perfume Genius samozřejmě plánuje i koncerty. Léto stráví na americkém kontinentu coby support na turné skupiny Tame Impala, evropské termíny zatím neoznámil. Doufáme však v další koncertní zastávku v Praze, neb minule to v MeetFactory byl perfektní večer.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY