shop.musicserver.cz
Nové desky 24/2022 - od Foals přes Sigmu po Grey Daze s Chesterem Benningtonem

Nové desky 24/2022 - od Foals přes Sigmu po Grey Daze s Chesterem Benningtonem

Vydáno: 22.06.2022 13:10 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Grey Daze

S blížícím se létem si můžete zatancovat se Sigmou nebo Foals. Bude je doplňovat druhá posmrtná deska Chestera Benningtona s Grey Daze, popová Alice Merton, meditovat můžete s Alanis Morissette, rap zastane Example, country Brett Eldredge a naši scénu Baborák Ensemble a Matej Smutný.

V pátek 17. června vyšly tyto nové tituly:

Foals - Life Is Yours
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / dance punk

Foals - Life Is Yours
Ačkoli sestavu Foals opouštějí členové, její jádro vcelku úspěšně pokračuje. Před vydáním dvojalba "Everything Not Saved Will Be Lost" (jež bylo třetí nominací skupiny na Mercury Prize) odešel basák Walter Gervers, letošní novinku s nimi již nenahrával klávesák Edwin Congreave. Zbývající trio natáčelo jedenáct kousků v zimě v době covidového lockdownu a prozrazuje o nich: "Pracovali jsme v tichosti a soukromí v holé bílé místnosti bez sedaček a oken, kde jsme měli pouze vlastní atmosféru. Do této volné prázdnoty jsme přinesli všechny barvy a optimismus, které jsme mohli. Chtěli jsme vytvořit něco jednotného a povzbuzujícího, užít si trochu prostoru a otevřít okno v místnosti bez oken. Ta nahrávka je balzámem, záchranným člunem, který nás převeze každodenními úkoly, a nadějí, kterou hledáme v zimních měsících." Producentsky se na kolekci podíleli Dan Carney, známý ze spolupráce s La Roux, Sophie Hunger, Bat For Lashes nebo Franz Ferdinand, a jeho americký, Grammy oceněný kolega John Hill. Jak zní výsledek, zjistíte na YouTube.


Perfume Genius - Ugly Season
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / indie rock / baroque pop

Perfume Genius - Ugly Season
Jaký je příběh o vzniku šesté řadovky projektu Perfume Genius? To takhle jednou Michael Alden Hadreas kývl na žádost složit hudbu k tanečnímu představení "The Sun Still Burns Here" choreografky Kate Wallich. Deset skladeb se nakonec stalo základem jak pro nové album, jež spoluprodukoval Blake Mills, tak pro krátký film "Pygmalion's Ugly Season" režiséra Jacolbyho Satterwhitea. Na sedmadvacetiminutový snímek, v němž si Hadreas sám zahrál, se můžete podívat na jeho YouTube profilu. Jak se vám líbí?


Sigma - Hope
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / house / drum and bass

Sigma - Hope
Anglické drumandbassové duo Sigma své fanoušky s druhou řadovkou napínalo dlouhých sedm let, ovšem singly z ní je zásobuje už od roku 2016. Díky tomu už dávno víme, že mezi hosty najdeme hudebníky jako Birdy, Louisa, Jack Savoretti, Sam Feldt, Shakka, Carla Marie Williams, Lowes, U137, John Newman, Taet, Kelly Kiara a ZieZie. K nim se navíc v celkovém počtu osmnácti tracků, které na "Hope" najedete, přidali ještě Kovic, Jamie Scott, Louis III, Karma Child a Maverick Sabre. Do letní roztančené noci vplujte přes bránu YouTube.


Grey Daze - The Phoenix
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: nu-metal / post grunge

Grey Daze - The Phoenix
Když se před dvěma roky vylouplo album "Amends" Grey Daze, bylo to pro neznalce kariéry Chestera Benningtona z Linkin Park trošku šok. Se svou první kapelou nahrál v devadesátých letech hned dvě studiovky, a tak toho nevydaného materiálu a písniček, kterým lze vtisknout propracovanější zvuk, je o hodně víc. Dokazuje to druhá deska "The Phoenix" s desítkou dalších songů. I tentokrát došlo na hosty, kteří je oživili a vyšperkovali. Jsou jimi Dave Navarro z Jane's Addiction, Richard Patrick z Filter a především Chesterovy dcery Lily a Lila. Že mají nové verze stále co nabídnout, zjistíte na YouTube profilu formace. V našem shopu si desku můžete pořídit na CD i dvou různých vinylech.


Nick Cave - Seven Psalms
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: melodrama

Nick Cave - Seven Psalms
Nick Cave ve spolupráci s Warrenem Ellisem vydává limitovanou vinylovou edici obsahující sedm mluvených a zhudebněných žalmů a to pod prostým názvem "Seven Psalms". Cave toto melodrama popisuje slovy: "V lockdownech jsem napsal několik žalmů nebo menších chvalozpěvů, každý den jeden po dobu jednoho týdne. Výsledkem je jedna dlouhá meditace o víře, vzteku, lásce, smutku, milosrdenství, sexu a chvále.". Krom zmíněných žalmů kolekce obsahuje dvanáctiminutovou instrumentální skladbu, nahranou během příprav předchozího alba "Carnage". Tu produkoval Nick s Luisem Almauem. Vizuál desky evokuje obal chvalozpěvu nebo modlitební knížky, vytištěný na ražené petrolejové modři s názvem z drahokamů a krucifixem vyvedeným v kovovém zlatě. Více na YouTube. Na vinylu si tuto speciální nahrávku můžete pořídit i v našem shopu.


Alanis Morissette - The Storm Before The Calm
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: meditační hudba

Alanis Morissette - The Storm Before The Calm
Jak už víte z našich článků, přichystala Alanis Morissette velmi netypické a v její diskografii zatím zcela ojedinělé dílo. "The Storm Before The Calm" totiž naplnila meditační hudbou, a i když má standardních jedenáct skladeb, vystačí vám na hodinu a tři čtvrtě poslechu. Spolupracovala na nich s Davem Harringtonem z Darkside. Do uklidňujících tónů se můžete ponořit buď na jejím YouTube profilu nebo v meditační aplikaci Calm. A jako dvojCD nahrávku pořídíte v našem shopu.


Iconic - Second Skin
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / hard & heavy

Iconic - Second Skin
V hardrockové superskupině Iconic se sešli členové Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra, Thin Lizzy, Black Star Riders, The Dead Daisies, Journey, skupiny Ozzyho Osbourna, Teda Nugenta či Black Oak Arkansas. Vše se zrodilo v hlavě Serafina Perugina, prezidenta a ředitele A&R for Frontiers, kterého napadlo obklopit talentovaného zpěváka Nathana Jamese se zavedenými hudebníky z rockového a metalového a hrát podobně v duchu poslední tvorby kapely Whitesnake. Sdružení ve složení Michael Sweet (kytary), Joel Hoekstra (kytary), Marco Mendoza (baskytara), Tommy Aldridge (bicí) a Nathan James (zpěv) nyní debutuje albem "Second Skin". Všech jedenáct songů z něj můžete poslouchat na YouTube profilu formace.


Example - We May Grow Old But We Never Grow Up
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / grime

Example - We May Grow Old But We Never Grow Up
Anglický hudebník, rapper a producent Example se po dvou letech opět hlásí s novou deskou. Nazval ji "We May Grow Old But We Never Grow Up". Vzhledem k tomu, že aktuálně s manželkou a dvěma dětmi žije v australském Brisbane, spolupracoval na patnácti písních převážně s tamními hudebníky, jako je například producent James Angus, do jehož portfolia patří například The Veronicas. Dalšími hosty pak jsou například Tommy Tash, Window Kid, JME, Local, Westneat, Kanine, Penny Ivy, Majestic, Lucy Lucy, What So Not, Bou, Nero, Nerve nebo Livsey. Co s nimi vytvořil, zjistíte na jeho YouTube.


Tip týdne

Alice Merton - S.i.d.e.s.
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Alice Merton - S.i.d.e.s.
Hudební světoběžnice, která se narodila v Německu, žila v Británii, Kanadě, Americe, načež se opět vrátila do Německa, po třech letech navazuje na úspěšný debut "Mint" druhou řadovkou "S.i.d.e.s." Vedle německých hudebníků spolupracovala na patnáctce songů i s lidmi, jako jsou Koz (Dua Lipa), Jonny Coffer (Beyoncé, Ellie Goulding) nebo Jennifer Decilveo (Anne-Marie, Andra Day). Zda jsou oproti prvotině temnější a rockovější, jak tvrdí promo materiály, zjistíte na jejím YouTube, nebo naživo během říjnového koncertu v pražském Lucerna Music Baru.


Tata Bojs - OnLIVE
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternative rock / indie rock

Tata Bojs - OnLIVE
Když loni v únoru vrcholila pandemie covidu-19, postihla všemožná opatření mimo jiné i Tata Bojs. Ti museli odložit turné k čerstvě vydané řadovce "Jedna nula", ale protože chtěli svým fanouškům nabídnout aspoň něco, přikročili k originální akci v pražském sálu DOX+. Základní myšlenka, jak popisují tiskové materiály, byla "odehrát plnohodnotné rock'n'rollové vystoupení, ale přitom dostat prostřednictvím kamer diváka do absolutní blízkosti členů kapely a do míst běžně nepřístupných". Kluci z Hanspaulky samozřejmě celý večer zaznamenali a výsledek nyní předkládají pod názvem "OnLIVE". Video je ke stažení na Supraphonline, k dispozici je i audio verze v různých formátech.


Pete Yorn - Hawaii
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Pete Yorn - Hawaii
Americký zpěvák, skladatel a hudebník, Pete Yorn, který je známý tím, že si nahrává na svých deskách většinu nástrojů sám, vydává své desáté sólové album. Novinka nesoucí název "Hawaii" vychází po třech letech od posledního studiového zářezu a předznamenaly jej singly v duchu Toma Pettyho či Bruce Spingsteena "Elizabeth Taylor", "Ransom" a "Never Go". Všechny jsou k vidění a slyšení na Yornově YouTube profilu.


Navar - Návrat havranů
bandzone / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Navar - Návrat havranů
V roce 2021 uplynulo přesně dvacet let od eponymní studiovky kapely Navar. Ta vznikala v pardubickém DARK studiu a později byla prezentována pouze jako demo, protože na ní skupina ještě dostatečně nedefinovala svůj zvuk a styl. Její členové se teď domluvili, že toto významné výročí oslaví společným dílem. Sáhli do archivu, kde zůstalo velké množství skladeb, které byly hrány na koncertech, ale nedostaly se ve své době na žádnou desku. Ty nyní tvoří základ nového alba "Návrat havranů". Doplňují je další restaurované nápady z aktivních dob formace i zbrusu nové kusy - to vše v nově zaranžované podobě, reflektující získané zkušenosti jednotlivých muzikantů. O mix a mastering kolekce se postaral světoznámý německý kytarista a producent Roland Grapow (Masterplan, dříve Helloween). Ukázky najdete na facebooku kapely, cédéčko si můžete koupit v našem shopu.


Baborák Ensemble - Brahms, Glazunov, Sibelius: Horn Quintets
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Baborák Ensemble - Brahms, Glazunov, Sibelius: Horn Quintets
Nové album kvintetu světově proslulého hornisty Radka Baboráka přináší skladby tří romantických autorů v úpravách pro lesní roh a smyčcové kvarteto. Jde o vrcholné dílo Johannese Brahmse "Kvintet G dur, Op. 111" v podání Radka Baboráka a Alexeje Aslamase, dvě kratší skladby Alexandra Glazunova "Idyla" a "Serenáda č.2" a "Kvintet G moll" Jeana Sibelia, který Radek Baborák vytvořil přepracováním raného Sibeliova smyčcového tria a dal mu název "Käyrätorvi", tedy lesní roh ve finštině. Díla Brahmse a Sibelia vycházejí v této verzi vůbec poprvé. Radek Baborák se věnuje úpravám klasického repertoáru pro obsazení svých komorních souborů již delší dobu a tímto albem katalog takto vzniklých verzí s účastí lesního rohu, využívající též Baborákových neomezených technických možností, opět rozšiřuje. Ukázky nabízí vydavatelství Animal Music.


Brett Eldredge - Songs About You
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / tradiční pop

Brett Eldredge - Songs About You
Americký countryový zpěvák Brett Eldredge se po loňském vánočním albu rozhodl udělat šestou řadovku jinak, než je obvyklé. Inspiroval se u legend jako Ray Charles, Nat King Cole nebo Frank Sinatra, které v mládí poslouchal a jejichž hlasy vždy dominovaly písničkám, a tak koncipoval i tuto dvanáctiskladbovou kolekci. Jak uslyšíte na jeho YouTube profilu částečně se to propsalo i do její stylové podoby. Většinu opět složil společně se svou dlouholetou spolupracovnicí Heather Morgan, kterou na desce i uslyšíte, a k ní se přidala i Natalie Hemby a především čtveřice zbrusu nových producentů. Těmi jsou Nathan Chapman (Taylor Swift), Mark Trussell (Keith Urban, Blake Shelton), Dave Cobb (Chris Stapleton, Jason Isbell) a Jordan Reynolds


Calum Scott - Bridges
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Calum Scott - Bridges
Anglický zpěvák Calum Scott, který se proslavil nejprve doma účastí v Britain's Got Talent a posléze i po boku Lost Frequencies v hitu "Where Are You Now", se po čtyřech letech hlásí o slovo s druhou řadovkou, jíž pojmenoval "Bridges". Čtrnáct písniček napsal s fůrou dalších hudebníků a kolegů, mezi které se zařadili například James Bay, Mozella, Tich, Nolan Sipe. Jesse Shatkin, Dan Nigro, Emily Weisband, Jonathan Hume nebo členové The Script či Rooster. O něco přehlednější situace je v případě producentů: hlavní porci práce odvedl Jon Maguire, s nímž dělali třeba Kodaline, Tom Chaplin, Leona Lewis nebo The Vamps. K němu se pak v jednotlivých písničkách přidali ještě Fraser T. Smith, Gabe Simon a Greg Kurstin. Výsledek uslyšíte na Scottově YouTube profilu , případně pak i na jeho zářijovém koncertu v divadle Archa.


Matej Smutný - Aura
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Matej Smutný - Aura
Slovenský zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista Matej Smutný na sebe upozornil již díky svému debutovému singlu "Psycho Love", který vévodil hitparádě rádia Evropa 2, stejně jako jeho několik následujících skladeb. Nyní se dostalo na debutové album "Aura", které vznikalo na mezinárodní úrovni. Jedenáct písniček míří do moderního popu, jehož inspirací byli Coldplay, Imagine Dragons nebo U2. Mezi spolupracovníky, které sám autor odhalil, jsou Milan Medek, Lara Kroll a Jacob Critch. Výsledek je ke slyšení na YouTube a my pouze prozradíme, že jako jedna z prvních slovenských desek je k dostání také ve verzi Doby Atmos, jíž mixoval Matt Hyde z Abbey Road Studios.


V krátkosti

  • Hercules & Love Affair - In Amber
    Jedna z recenzí označuje pátou řadovku amerického tanečního projektu Andyho Butlera jako "veledílo plné temné hudby do temných časů". Hned v sedmi skladbách hostuje Butlerova stálá spolupracovnice Anohni. (YouTube)

  • Bartees Strange - Farm To Table
    Druhá deska anglického písničkáře kombinujícího indie rock, alternativu a hip hop. (bandcamp)

  • Spencer Krug - Twenty Twenty Twenty Twenty One
    Kanadský indierockový hudebník a člen Wolf Parade, který vystupoval i pod jménem Moonface, vydává již druhé album, kde své jméno neskrývá. Nabídne na něm celkem deset písniček. (bandcamp)

  • Hank Williams Jr. - Rich White Honky Blues
    Syn countryové legendy na letošní rok chystá hned dvě alba. Tím prvním s dvanácti kousky se opět vydává především do bluesových vod, ačkoli něco málo jižanského rocku a country v nich také uslyšíte. (YouTube)

  • Logic - Vinyl Days
    Hned třicet tracků si připravil rapper a producent z Marylandu a přivítal v nich i několik hostů, jako jsou třeba Morgan Freeman, Curren$y, RZA, Wiz Khalifa, Russ, Royce da 5'9'', Exile, Blu, DJ Premier, AZ nebo The Game. (YouTube)

  • Hazel English - Summer Nights (EP)
    Australsko-americká hudebnice navazuje po dvou letech na debut "Wake UP!" pěticí písní, které produkoval Jackson Phillips, známý z projektu Day Wave. V jedné z nich ji doprovodil i přímo. (YouTube).

  • IMT Smile - 30x30
    Při příležitosti třiceti let existence vydává slovenská skupina kompilaci třiceti hitů, které doplnila fotografiemi a také zpěvníkem. (YouTube).

  • Tim Bowness - Butterfly Mind
    Sedmá řadovka anglického zpěváka a skladatele, známého především svou prací ve skupině No-Man. Na produkci se podílel Timův dlouholetý spolupracovník Brian Huls. (YouTube)

  • Jorn - Over The Horizon Radar
    jeden z největších rockových zpěváků naší doby se vrací. Čerstvý počin obsahuje deset originálních skladeb a navíc rozšířenou verzi písně "Faith Bloody Faith", která byla původně napsána pro Melodi Grand Prix, norskou obdobu soutěže Eurovize. (YouTube)

  • Lit - Tastes Like Gold
    Kalifornští punkeři z Orange County jsou zpět, aby ovlažili své fanoušky svojí sedmou řadovkou plnou alkoholických punkovek a grungeového nádechu. (YouTube)

  • Kevin Gates - Khaza
    Stejně jako v případě předchůdce potřeboval americký rapper na přípravu třetí řadovky tři roky. Devatenáct tracků mu produkovali například T-Minus, Nick Mira, DJ Chose a další. (YouTube)

  • Making Movies - Xopa
    Rockandrollová formace svůj styl staví na latin rocku, psychedelii, cumbie a dalších kubánských vlivech. Na svoji novou desku nalákala hosty jako Tennis, Marc Ribot, Charles Hodges, Steve Berlin nebo Jeremy Kittel. (YouTube)

  • Ry X - Blood Moon
    Australský hudebník spojující indie folk, ambient a elektroniku se vrací tři roky po úspěšném albu "Unfurl" . V jedné ze třinácti písniček mu zahostoval Ólafur Arnalds. (bandcamp)

  • Flasher - Love Is Yours
    Americké indierockové duo se vrací. (bandcamp)

  • Civil War - Invaders
    Čtvrté studiové album švédské powermetalové bandy. (YouTube)

  • D.R.U.G.S. - Destroy Rebuild
    Po jedenácti letech druhá studiovka americké post-hardcorové formace. (YouTube)

  • Nova Twins - Supernova
    Anglické dívčí rockové duo navazuje na dva roky starý debut "Who Are the Girls?" novou deskou, kterou produkoval Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Kasabian, Ladytron, Adele). (bandcamp)

  • Dan Reed Network - Lets Hear It For The King
    Máte-li rádi funk rock, pak vás jistě potěší návrat formace z Portlandu po čtyřech letech. (bandcamp).

  • Mt. Joy - Orange Blood
    Filadelfská indierocková parta a její třetí řadovka. (YouTube)

  • Horse Jumper Of Love - Natural Part
    Třetí studiovka amerických rockerů z Bostonu. (bandcamp)

  • Ghum - Bitter
    Debut londýnského post-punkového kvartetu. (YouTube)

  • Charlie Griffiths (Of Haken) - Tiktaalika
    Sólový debut kytaristy britské prog-metalové kapely Haken. (YouTube)


    Dále vychází:

    Σtella - Up And Away
    Aaron Watson - Unwanted Man
    Anteloper - Pink Dolphins
    Apel8 - Insomnia
    Best Breakfast - Clap If You Can
    Bob Marley & The Wailers - Live At The Rainbow: 3rd June 1977
    Cofey Anderson - Come On With It
    Collective Soul - Disciplined Breakdown (25th Anniversary Edition)
    Disharmonic Orchestra - Not To Be Undimensional Conscious
    Dylan Moon - Option Explore
    Exocrine - Hybrid Suns
    Fashion Club (Moaning’s Pascal Stevenson) - Scrutiny
    Fe Salomon - Living Rooms
    Frank Zappa - Zappa/erie
    Freddie De Tommaso - Giacomo Puccini, Georges Bizet : Il Tenore
    Girlfriends - (E)Motion Sickness
    Graveyard Club - Moonflower
    Greg Puciato - Mirrorcell
    Gucci Mane And The New 1017 - So Icy Gang: The Reup
    Handheld - A Canadian Tragedy
    Harken - Honeymoon Suite
    Herbert Von Karajan, Berliner Philharmoniker - Ludwig Van Beethoven : Symfonie 1
    Chaos Magic - Emerge
    Chillin Villain Empire (C.V.E) - We Represent Billions
    Infinity Knives & Brian Ennals - King Cobra
    IV And The Strange Band - Southern Circus
    Jessie Buckley & Bernard Butler - For All Our Days That Tear The Heart
    John Lunn - Downton Abbey: A New Era (soundtrack)
    Josh A - Fearless Ii
    K.Flay - Inside Voices / Outside Voices
    Michael Giacchino - Lightyear (soundtrack)
    Michal David - Michal David Funky
    Oni - Loathing Light
    Party Favor - Reset
    Patty Griffin - Tape
    Pet Fox - A Face In Your Life
    Plato III - The Devil Has Texas
    Praises - In This Year: Hierophant
    Revelators Sound System (MC Taylor Of Hiss Golden Messenger) - Revelators
    Různí - Ibiza Deepalma 2022
    Sound Of Ceres - Emerald Sea
    The Beach Boys - Sounds Of Summer: The Very Best Of The Beach Boys (Expanded Edition)
    The Gun Club - The Las Vegas Story (Deluxe Edition)
    Tungsten - Bliss
    TV Priest - My Other People
    Vhod - Vhod
    Violet Skies - If I Saw You Again
    Void Patrol (Feat. Colin Stetson) - Void Patrol
    Vypera - Eat Your Heart Out
    Warm (Ron Trent) - What Do The Stars Say To You
    White Ward - False Light
    Whitesnake - Greatest Hits
    Yaya Bey - Remember Your North Star
    Zora - Z1

    Vychází na vinylu:
    Aaron Watson - Unwanted Man
    Anouk - To Get Her Together (Coloured)
    Anteloper - Pink Dolphins
    Bartees Strange - Farm To Table
    Beach Boys - Sounds Of Summer: The Very Best Of (Box Set)
    Brad Mehldau - Jacob's Ladder
    Brett Eldredge - Songs About You
    Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (Coloured)
    Butterfield Blues Band - The Original Lost Elektra Sessions (RSD 2022)
    Calum Scott - Bridges
    Carly Rae Jepsen - Kiss
    Civil War - Invaders
    David Bowie - The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (Picture Vinyl)
    Dio - Double Dose Of Donington (Picture Vinyl) (RSD 2022)
    Dire Straits - Money For Nothing
    Emerson, Lake & Palmer - Trilogy (RSD 2022)
    Farm - Groovy Train (Coloured) (RSD 2022)
    Fashion Club (Moaning’s Pascal Stevenson) - Scrutiny
    Fatboy Slim - Praise You / Right Here Right Now (RSD 2022)
    Flasher - Love Is Yours
    Foals - Antidotes (Coloured)
    Fun Boy Three - Best Of (Coloured) (RSD 2022)
    G.B.H. - City Baby Attacked By Rats (RSD 2022)
    Gerard Way - Hesitant Alien (Coloured) (RSD 2022)
    Go West - Bangs & Crashes (Coloured) (RSD 2022)
    Great Gable - On The Wall In The Morning (Coloured)
    Greg Puciato - Mirrorcell
    Grey Daze - The Phoenix
    Halestorm - Back From The Dead (Picture Vinyl) (RSD 2022)
    Hank Williams Jr. - Rich White Honky Blues
    Hercules & Love Affair - In Amber
    Horse Jumper Of Love - Natural Part
    Charlie Griffiths - Tiktaalika
    Infinity Knives & Brian Ennals - King Cobra
    Iv And The Strange Band - Southern Circus
    Joni Mitchell - Blue
    Júlia A Peter Hečkovci - Taliansky muzikál
    Keith Richards - Talk Is Cheap / Live At Hollywood Palladium (RSD 2022)
    Lykke Li - Eyeye
    Madness - Baggy Trousers (RSD 2022)
    Memphis May Fire - Remade In Misery
    Nova Twins - Supernova
    Olivia Rodrigo - Sour (Coloured) / Limited
    Perfume Genius - Ugly Season
    Pet Fox - A Face In Your Life
    Pete Yorn - Hawaii
    Place To Bury Strangers - Keep Slipping Away (RSD 2022)
    Queen - Greatest Hits I II & III - Platinum Collection (Coloured) / Limited
    Ramones - The Sire Albums (1981-1989) (RSD 2022)
    Revelators Sound System (MC Taylor Of Hiss Golden Messenger) - Revelators
    Různí - Summer Of Soul
    Slash Feat. Myles Kennedy & Conspirators - 4
    Soulfly - Soul Remains Insane: The Studio Albums 1998 To 2004
    Sound Of Ceres - Emerald Sea
    Spencer Krug - Twenty Twenty Twenty Twenty One
    Suggs & Paul Weller - Ooh Do U Fink U R / Single (Limited)
    Suicidal Tendencies - Join The Army
    Super Furry Animals - (Brawd Bach) Rings Around The World (RSD 2022)
    Supergrass - Moving (RSD 2022)
    Suzi Quatro - Suzi Quatro (Remastered & Expanded Edition) (Coloured) (RSD 2022)
    The Everly Brothers - Hey Doll Baby
    The Kinks - Waterloo Sunset (RSD 2022)
    Tim Bowness - Butterfly Mind
    TV Priest - My Other People
    UB40 - Unprecedented
    White Ward - False Light
    XIII.století - Amulet (Coloured)
    Yaya Bey - Remember Your North Star
    Σtella - Up And Away

    EP:
    Gag Salon - Get A Load Of This Guy
    Hazel English - Summer Nights
    Lionel Boy - Down At 8
    Me Rex - Plesiosaur
    Oscar Stembridge - Thir13En
    Sun’s Signature - Sun’s Signature
    The Revivalists - Made In Muscle Shoals Vol. 2
    Wy - Something Amazing

    Reedice:
    Joni Mitchell - Blue
    Júlia a Peter Hečkovci - Taliansky muzikál
    Paul Leary (Of Butthole Surfers) - The History Of Dogs (Reissue)
    Ray Charles - A Message From The People (Reissue)
    Ray Charles - Ray Charles Live In Stockholm 1972 (Reissue)
    Slade - Old, New Borrowed And Blue / Deluxe
    Slade - Slade Alive! / Deluxe
    Slade - Slade In Flame / Deluxe
    The Everly Brothers - Hey Doll Baby
    XIII.Století - Amulet

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
    Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Naživo: Sigma se v Praze rozhodla žít už jenom svou přítomností (16.03.2024 17:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nick Cave a jeho The Bad Seeds vydají na konci srpna studiové album "Wild God" (06.03.2024 19:00)
    - Audio: Nick Cave se podělil o zádumčivou coververzi písně "La Vie En Rose" od Édith Piaf (03.03.2024 17:49)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Bono Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu