Billie Eilish se v "Everything I Wanted" vypořádává se sebevražednými choutkami

24.01.2020 18:14 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Čerstvá osmnáctka Billie Eilish před pár dny potvrdila, že letos započne práce na pokračovateli úspěšného debutu "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?". Ještě než se dlouhohrající novinka dostane v horizontu příštích měsíců/let do lisovny, čeká nás například ústřední song pro novou bondovku. Pro vizuální potěchu je tu nyní také nový videoklip, který vznikl na zatím poslední singl z dílny sourozenců O'Connellových "Everything I Wanted".

Pro jeho produkci se do režisérského křesla usadila sama Billie. Ve výsledném počinu ji společně s bratrem Finneasem vidíme, jak se po kalifornské silnici řítí přímo do vod oceánu. Příběh videa odkazuje nejenom na jedno z témat songu, tedy úmyslné ukončení života, ale také na pevné pouto sourozenců, které nepřetrhnou ani ty nejtěžší životní okolnosti. Jednoduché, ale silné.

K tématu sebevraždy se zpěvačka nedávno vyjádřila v Grammy speciálu Gayly King. Před moderátorkou se rozpovídala o náročném roce 2018, kdy kvůli náhle nabyté slávě ztratila některé kamarády. "Byla jsem tak nešťastná. Úplně mi chyběla chuť do života. Nechci teď znít moc depresivně, ale opravdu jsem si myslela, že se nedožiju sedmnáctin." Na otázka, zda přemýšlela o nejkrajnějším východisku, odpověděla, že ano. "Vzpomínám si na jednu chvíli v berlínském hotelu. Byla jsem sama v pokoji a bylo tam okno... Bože, pamatuju si, jak jsem brečela, protože jsem přemýšlela, jak to udělat..."

Eilish doufá, že její příběh inspiruje také další trpící jedince. "Zlepší se to. Musíte v to věřit. Vždyť já to dokázala i se slávou na bedrech," řekla již dříve v loňském roce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY