Ewa Farna se s Karlovarským symfonickým orchestrem chystá překvapit pražské O2 universum

01.12.2019 17:16 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ewa Farna ani letos nezahálí a po dvou částech akustického turné završí rok 2019 velkolepým koncertem v nové pražské hale O2 universum. V zádech bude mít 7. prosince Karlovarský symfonický orchestr. A slibuje, že se jeho potenciál pokusí využít naplno.

"V roce 2017 mě ke společnému vystoupení oslovila Janáčkova filharmonie Ostrava. A protože jsem byla zvědavá, jak moje písničky zazní v novém kabátu, okamžitě jsem kývla. První koncert měl velký úspěch," vzpomíná Farna, odkud se myšlenka na spojení s orchestrem vzala.

Přepracování písní do nových aranžmá trvalo několik měsíců. "Nechtěli jsme, aby to znělo jako klasické písničky s kapelou plus orchestr, čili předvídatelně, ale aby celé aranžmá orchestr opravdu vyzdvihl. A vzniklo něco úžasného, písničkám jsme dali nový život a rozměr. Přestože jde o koncert na sezení, neztrácí energii ani nasazení," doplňuje.

Už v Ostravě si při zmíněném společném hraní s Janáčkovou filharmonií zpěvačka vyzkoušela, že jde o zcela odlišný zážitek, než jaký přináší běžné vystoupení. "Velkolepost koncertu, reakce publika, nově znějící písně, celkové hudební provedení, nespočet lidí na pódiu. Tohle všechno dodává člověku pokoru. Je to neskutečný zážitek a já se nemůžu dočkat, až si to zopakuji v Praze," shrnuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY