Paul McCartney bude nejstarším headlinerem festivalu Glastonbury

24.11.2019 14:53 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Britský festival Glastonbury bývá každoročně velmi rychle vyprodaný, mnohdy aniž by návštěvníci věděli, kdo že jim tam vlastně bude hrát. Pro příští ročník však už je jistá jedna z hlavních hvězd. Bude jí Paul McCartney. Bývalý beatle se tak stane vůbec nejstarším headlinerem této akce v historii. A vzhledem k tomu, že má narozeniny 18. června a festival se koná od 24. do 28. června 2020, bude mu v době, kdy bude vévodit pódiu, úctyhodných osmasedmdesát let.

To však není jedná novinka z jeho tábora. Letos se rozhodl přispět na svátek všech hudebních sběratelů a na Record Store Day poslední listopadový pátek vydá speciální sedmipalcový vinylový picture disc se dvěma dosud nezveřejněnými písněmi "Home Tonight" a "In a Hurry". Obě dvě pocházejí z období nahrávání jeho dosud poslední desky "Egypt Station" a nechce se až věřit, že se tak silné skladby na album nevešly. A to měla nahrávka v tracklistu šestnáct položek a pozdější rozšířená edice dokonce ještě o pět více. Někdo prostě má od Boha skladatelsky dáno.

V dnešní digitální době samozřejmě nemusíte shánět limitovaný vinyl - obě písničky si můžete už dnes pustit na YouTube či na streamovacích platformách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY