Neil Young odmítl miliony dolarů za turné k albu "Harvest"

09.11.2019 15:07 - Honza Balušek | foto: Reprise Records

Muzikanti dělají hudbu hlavně pro radost, ale někdy i pro peníze. Mezi ty lačné po bohatství pravděpodobně nepatří Neil Young. V nedávno odvysílaném díle show Conana O'Briena se totiž svěřil, že už několikrát odmítl nabídku na turné k desce "Harvest", i když mu za něj nabízeli několik milionů dolarů.

Nahrávka z roku 1972 patří k nejúspěšnějším Youngovým albům, v roce vydání byla dokonce nejprodávanější v USA. A proč slavný muzikant nabídky na koncertní šňůry odmítá? Prý hlavně proto, že všichni, kdo na této desce hráli, už jsou po smrti a on se mezi ně nechce přidat. Myslí tím členy své tehdejší doprovodné formace Stray Gators. Hosté, již se na nahrávce objevili, totiž po smrti ještě rozhodně nejsou. A že mezi nimi byla slavná jména jako David Crosby, Stephen Stills, Linda Ronstadt či Graham Nash.

A pokud byste snad doufali v nějaký reunion Crosby, Stills, Nash and Young, i tam jsou dveře spíše pořádně zavřené. Young se teď chce věnovat hlavně nové desce "Colorado", kterou nahrál po sedmi letech s kapelou Crazy Horse. Na pultech obchodů a streamovacích službách ji můžete najít od 25. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY