Houslistka a hudební inovátorka Lindsey Stirling zahraje už zítra v Praze. Přiveze výpravnou show nejen o mytické bohyni Artemis

07.10.2019 12:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Od roku 2012, kdy vydala své eponymní debutové album, se elektronická vizionářka, tanečnice a houslistka Lindsey Stirling stala jednou z komerčně nejúspěšnějších hudebnic posledních let. V Praze se představí už zítra 8. října 2019 v novém prostoru O2 universum. Vstupenky na sezení (1 190 Kč) i stání (1 090 Kč) jsou stále v prodeji v síti Ticketmaster. Sál se otevře v 18.30 a koncert začne ve 20.00.

Lindsey Stirling je natolik odvážná, že vždy přemýšlí ve velkém a neustále se kreativně vyvíjí. Elektronická taneční hudba vedená houslemi se stala poznávacím znamením Stirling, které představuje ve velkým stylu i letošní desce "Artemis". Album vypráví příběh měsíční bohyně, která přináší světlo naděje do naších životů. "Artemis" vyšla i jako komiksová kniha, jejíž příběh Stirling vypráví i během svých výpravných živých koncertů.

Lindsey Stirling na sebe poprvé upozornila v roce 2010 v televizní talentové soutěži America má talent. Její debutová deska se vyšvihla na druhé místo amerického albového žebříčku a na první místo elektronické i klasické hitparády. V této kategorii se navíc udržela na prvním místě dlouhých 21 týdnů. Podobně úspěšná byla i druhá deska "Shatter Me", která také zdolala vrchol obou hitparád a ve výroční hitparádě týdeníku Billboard se v roce 2015 stala vůbec nejúspěšnější nahrávkou v kategorii klasické hudby. Za sebou má také společné turné s kapelou Evanescence a účinkování v americké verzi pořadu StarDance.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY