Emma Smetana udělá pro lásku všechno. V "Over" na svého partnera vytasí brokovnici

04.10.2019 16:14 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Co se týče nové hudby, sází Emma Smetana spíše na kvalitu než na kvantitu. Klipy "Can't Give You Up", "Lost & Found" i novinku "Over" od sebe vždy dělí rok. Po loňském dramatickém duetu si přichystala chytlavou taneční skladbu s melancholickým nádechem.

Za pochvalu stojí úvodní potemnělá kytarová linka a fakt, že tak procítěně, jako je tomu po prvním refrénu, jsme Emmu na studiových nahrávkách zatím neměli šanci slyšet. Je to možná tím, že zpěvačka tentokrát do samotného produkování několikrát vstoupila. "Mám čím dál jasnější představy o tom, jak chci, aby moje skladby zněly," prozradila. Klip i tentokrát režírovala dvojka Jordan Haj a Givinar Kříž. "Jsou v tom nejlepší a mám je nejradši. Oni tolerují, že jsem control freak, a já toleruju jim, když třeba zaspí," směje se.

Podobně vášnivou Emmu můžeme vidět i v klipu. V něm se ji pokusí opustit partner Jordan a ona jej logicky sváže provazy, provleče mořem, pustinou a na plátno mu promítne momenty, kdy dvojici vše klapalo. Režisérskému duu se tak povedlo vytvořit další krásně barevné video s citem pro detail. Natáčeli ve španělské provincii Almería na poušti Tabernas, přezdívané Mini Hollywood. Za čtyři dny toho skupinka moc nenaspala, výsledek ale určitě stojí za to. "Jordy se asi dvě nebo tři hodiny učil věrohodně zahrát mrtvolu v bazénu. Moc mu to nešlo, blbě splývá a jeho mrtvé tělo pořád vyjíždělo ze záběru. Radši jsme to nepoužili," vzpomíná Emma.

Debut "What I've Done" vyšel před více než třemi lety, druhou dlouhohrající nahrávku letos ale neočekávejme. Singly však zároveň přestanou vycházet s tak velkou prodlevou - ten další, pojmenovaný "Freedom", vyjde na třicáté výročí sametové revoluce. "Vymýšlíme nové věci, za pár dní jedeme na tři dny na chalupu mé babičky, kde není signál, zato nás tam pravidelně napadají nové a nové písničky," plánuje Smetana. S další deskou se tak možná poštěstí příští rok.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY