Luboš Pospíšil a 5P vydávají živák "LIVE!!! Ostrava"

23.09.2019 16:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Luboš Pospíšil vydal v roce 2016 kolekci "Route 66", na které jeho fanoušci našli třináct alb. Dne 4. října mu do jeho diskografie přibude další neobvyklý zápis - koncertní deska s názvem "Live!!! Ostrava". Natáčela se během dvou vystoupení v tamním klubu Parník a pokřtěna bude 16. října v pražském Paláci Akropolis. Čestným hostem akce bude zpěvák a bubeník David Koller.

"Právě vydávaný záznam koncertu je především propojením asi třicetileté autorské spolupráce s mými přáteli - vynikajícími autory jako Pavel Šrut, Petr Skoumal, Bohumil Zatloukal, Jan Hedl Sahara, František Stralczynský nebo v současnosti Josef P. Lábus, Ondřej Fencl či řada dalších - a pódiové prezentace nových 5P, kteří repertoár uchopili s porozuměním, ale i důkladně energicky. Všem děkuji. Děkuji i Vám příznivcům za fantastickou atmosféru na našich koncertech, kterou jste si do jisté míry o vydání tohoto záznamu řekli. A tak lze podotknout: 'Můžem si za to všichni'," vyznává se ze svých pocitů Pospíšil.

V jeho bohaté kariéře se jedná o vůbec první živou nahrávku, kterou natočil společně se svojí kapelou 5P. Člen Beatové síně slávy na ní představuje nejen starší kousky, ale i skladby ze tří posledních studiových počinů. Celkem se na desce objevuje šestnáct písní, které smíchal a zmasteroval Vít Beneš.

"Nikdy bych nehrál v kapele s nájemnými 'vrahy', kteří s posledním tónem začínají balit a pět minut po koncertě už sedí v autě. 5P jsou jiní, jsou jako rodina se vším, co k tomu patří. Včetně ponorek, včetně let euforických i problematických, ale nakonec pořád spolu, protože tak je to správně. Každý jsme z jiného těsta, nikdo nejsme bez chyby, ale každý jsme originál a to, co nás spojuje, je Luboš, jeho hlas, jeho písničky," vysvětluje kapelník Ondřej Fencl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY