MUNA se v klipu ke "Stayaway" vypořádává s minulými vztahy

20.08.2019 18:43 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Je ráno. Zpěvačka skupiny MUNA Katie Gavin vystupuje ze sprchy, pohybem ruky stírá zamlžené zrcadlo a kouká na svůj odraz, který se vzápětí změní na její včerejší já. Tak začíná videoklip k písni "Stayaway", který americká elektronicko-popová trojice vyslala do světa koncem minulého týdne.

Ono včerejší já pak prožívá večer, během nějž odzpívá koncert, ale hlavně narazí na bývalou lásku. Režisérka Minnie Schedeen rozehrává hru co by - kdyby. "Leaving you was easy, now I gotta do what's hard - I gotta stay away," zpívá Gavin a vy víte, že jste přesně tohle prožili taky.

"'Stayaway' je o procesu, kdy se pokoušíte zbavit nějakého negativního vzorce a kdy si uvědomíte, že to bude znamenat učinit hromadu dalších změn," popisují song muzikantky v tiskové zprávě a dodávají, že tu špatnou věc ze sebe člověk nesetřese, dokud nezmění všechny tyto ostatní věci. "Pro nás je dnes tato píseň připomínkou těžkých časů, které jsou už ale naštěstí pryč. Když ji posloucháme, cítíme se volné, pyšné a vděčné," uzavírají.

A rozhodně mají proč se takto cítit. Skladba neslevuje z kvalitativní úrovně, kterou je MUNA známá, a snový vizuál je decentní a vkusný, přesně tak, jak si hudba žádá.

"Stayaway" vyjde společně s už dříve vydanými kusy "Number One Fan" a "Who" na albu "Saves The World". Streamovat či vkládat do přehrávačů je můžete od 6. září. Deset dní nato kapela vyráží na turné po USA.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY