shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 26. týden 2019

Lewis Capaldi se šestou výhrou v rádiích postaral o letošní rekord

Vydáno: 04.07.2019 16:05 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

I když se vítěz českého rádiového žebříčku nemění a už pošesté všechny porazil Lewis Capaldi se "Someone You Loved", úplná nuda v éteru nepanuje. První desítka hlásí poměrně dost nových jmen. Zato albová hitparáda je v područí stále stejných interpretů. Popáté jí kraluje Viktor Sheen.

Lewis Capaldi - Someone You Loved
© facebook interpreta
RÁDIA - Šestým vítězstvím stanovuje Lewis Capaldi nové maximum letošního roku. Všechny své dosavadní triumfy navíc nasbíral v jedné sérii bez přerušení. Dojímavá balada "Someone You Loved" zabodovala v celé řadě zemí, v Británii či Austrálii už má dvakrát platinové ocenění, u našich sousedů ale zase takové úspěchy neslavila. Němci ji poslali na osmnáctku, Slováci na dvacítku, Poláci na pětadvacítku. Jen v Rakousku z toho byla osmička. V Česku se ale dost možná jedná o hit roku.

Zatímco skladba na první příčce není typicky letní, její nejbližší pronásledovatelé už mají charakterističtější prázdninový vibe. Na dvojku se posunul nizozemský DJ Martin Garrix s "No Sleep", písní, ve které zpívá Švéd Bonn. Už na bronz vystoupal rapper Daddy Yankee s "Con Calma". U nás je přitom zatím stále výjimkou, když tento žánr ve velkém vyhrává z éteru - ačkoliv ve streamování jasně vede.

Oproti minulému týdnu vtrhlo do první desítky hned několik písní, které se dosud pohybovaly až za jejími branami. Z dvanáctky na čtyřku vystřelil loni zesnulý Avicii se songem "S.O.S." z posmrtně vydané desky "TIM". Hned za ním se usadila Pink, která s "Walk Me Home" získala rovných dvacet míst k dobru.

Z domácích jmen je na tom nejlépe Slza, která týden starý patnáctý post pro "Paravany" vyměnila za lukrativnější šestku. V závěsu za touto dvojicí číhají Mirai, s "Otchi" posledně osmnáctí, nyní už sedmí. Do elitní společnosti se vrací Marek Ztracený, jehož "To se mi líbí" poskočilo na devítku. Ač s písničkou už loni rozezpívával davy na festivalech, úspěšně vydržela i do další letní sezóny.

Nejlépe umístěná novinka potěší fanoušky ve své době fenomenálních kreslených postaviček s názvem Pokémoni. Skladba "Carry On", kterou mají na svědomí Kygo a Rita Ora, před nedávnem doprovodila do kin film s touto tematikou, který měl podtitul "Detektiv Pikachu". V českých rádiích začíná jako jednačtyřicátá nejhranější. O šest pozic níže startuje Alvaro Soler, který "La Libertad" v květnu předvedl živě v Praze - a to už před oficiálním vydáním.

Ještě horkou českou hudbu reprezentují The Silver Spoons, kteří s "I Need A Woman" na třiašedesátce zkouší navázat na popularitu loňského singlu "He's Got My Money Now". A v novinkově docela bohatém týdnu si zmínku zaslouží i Marek Ztracený, který má kromě aktuálního Top 10 hitu další želízko v ohni na osmdesátém pátém řádku, a to pod názvem "Dvě láhve vína".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lewis Capaldi - Someone You Loved
  2. Martin Garrix feat. Bonn - No Sleep
  3. Daddy Yankee feat. Snow - Con Calma
  4. Avicii - S.O.S.
  5. Pink - Walk Me Home
  6. Slza - Paravany
  7. Mirai - Otchi
  8. Dermot Kennedy - Power Over Me
  9. Marek Ztracený - To se mi líbí
  10. Daya - Insomnia


    Viktor Sheen - Černobílej svět
    © facebook interpreta
    ALBA - První dvě místa albového žebříčku už asi pravidelné čtenáře našich komentářů nepřekvapí. Pořád je totiž okupují ti samí - rappeři Viktor Sheen, jehož "Černobílej svět" vede, a Yzomandias, který zůstává s "J. Eden Dva" hned v těsném závěsu. V červnu sice vyšlo několik očekávaných novinek, ale žádná nedokázala na hiphopový dvojblok vyzrát. Jak známo, prázdniny bývají na vydané desky chudé, takže se dá počítat s tím, že idolové mladé generace ještě nějakou dobu přední pozice nevyklidí.

    Trvalkou se stala také Billie Eilish, která stále žádaný debut "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" v srpnu představí naživo v Praze. Původně měla vystoupit ve Foru Karlín, ale kvůli enormnímu zájmu byl nakonec koncert přesunut do O2 areny. Teprve sedmnáctiletá zpěvačka se bronzem vrací na medailové stupně.

    Z trojky na čtyřku ustoupil Karel Gott s výběrem vydaným k jeho blížícím se osmdesátinám "80/80 největší hity 1964 - 2019". Do první pětice se vrací němečtí Rammstein se stejnojmennou nahrávkou. Už za necelé dva týdny odehraje kapela dva obří koncerty v Sinobo Stadium v Praze, zájem o květnovou studiovku proto možná ještě poroste.

    Zpět v Top 10 se ocitl také Ed Sheeran. Britský písničkář vystoupí v pražských Letňanech už 7. a 8. července a písně z alba "Divide", aktuálně osmého nejžádanějšího, budou jistě kostrou setlistu. Jen pár dní po české zastávce navíc vyjde nová deska "No.6 Collaborations Project", která zahrnuje patnáct spoluprací s kolegy.

    Novinkovou sprchu na začátku prázdnin opravdu čekat nelze, a tak najdeme v žebříčku jen dva čerstvé kousky - a v obou případech jde o výběrovky. Reedice best of "Dívka s perlami ve vlasech" Aleše Brichty začíná na devětatřicítce. Na devadesáté osmé místo se vměstnal Karel Zich s kolekcí "Singly 1969 - 1979". Titul je určený pouze pro digitální obchody, nejspíš právě proto nezamířil výš.

    Top 10 - alba:
    1. Viktor Sheen - Černobílej svět
    2. Yzomandias - J. Eden Dva
    3. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
    4. Karel Gott - 80/80 největší hity 1964 - 2019
    5. Rammstein - Rammstein
    6. ▲ Milion+ - Krtek Money Life
    7. Avicii - TIM
    8. Ed Sheeran - Divide
    9. Hasan - Hasan
    10. Imagine Dragons - Origins

    Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 26. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Video: Podívejte se na celý koncert Calina a Viktora Sheena z O2 areny (06.02.2024 16:00)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu