Editors s "Frankensteinem" zahodili kytary a vydali se vstříc tanečním parketům

24.06.2019 17:09 - Ondřej Kocáb | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Britští Editors jsou v posledních měsících k nezastavení. Poslední řadovku "Violence", teprve rok starou, v dubnu následovala její původní verze nahraná s producentem Blanck Massem. Ta nabídla sedm skladeb v řádně elektronických aranžích plus doposud nezveřejněnou novinku "Barricades". A teď formace představuje novou skladbu "Frankenstein", která se probojovala i do koncertních setlistů a poslední dobou je uzavírá. Vrcholem letoška by pak pro skupinu mimochodem měla být kompilace největších hitů, vydaná koncem roku.

"Frankenstein" hudebně navazuje na temnou Massovu elektroniku, zároveň svým pulsujícím rytmem připomene třetí řadovku "In This Light And On This Evening". Tentokrát se Editors spojili s osvědčeným producentem Jacknifem Leem a dali vzniknout zlověstně chladné pecce, jež se opět opírá o charismatický vokál frontmana Toma Smithe. Nejvíc však překvapí refrén, laděný do osmdesátkové taneční hudby.

Videoklip natočený Gregorym Ohrelem vypráví příběh vyhublého muže, znechuceného z každodenní rutiny (sprcha, snídaně, doprava, práce). Jednou v noci dostane geniální nápad a za pomoci internetů si najde návod, jak přivést mrtvé zpět k životu. "Frankenstein" je velice odvážným kouskem a podobně jako předchozí singl odhaluje další možnosti a schopnosti už tak multižánrové kapely z Birminghamu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY