Taylor Swift v srpnu přijde s albem plným romantiky

15.06.2019 12:24 - Katka Šebestová | foto: pitchfork.com

Téměř dva měsíce nechala Taylor Swift své příznivce hádat název druhého singlu a také nového alba. Jak už po vydání hitu "ME!" pronesla, všechno bylo ukryto právě v příslušném videoklipu. Pravá chvíle, aby odhalila, kdo měl pravdu a kdo se mýlil, nastala tento čtvrtek.

Bohužel nacvičované entrée se úplně nepovedlo, jelikož pracovníci kanadského iTunes vložili obal i název nové desky na internet pár hodin před oficiálním oznámením. I když vše do několika málo minut okamžitě stáhli, tajemstvím už nebylo, že očekávaná kolekce se bude jmenovat "Lover", vyjde 23. srpna a bude obsahovat celkem osmnáct skladeb. Jejich názvy Taylor zatím neodhalila, spekuluje se však, že by se na albu měla objevit píseň s Dixie Chicks, které zmínila i v klipu k "ME!". V tomto týdnu se navíc z několika různých stran přikutálela zpráva, že deska obsahuje rovněž duet s bývalou rivalkou Katy Perry. Na potvrzení či vyvrácení spekulací si však budeme muset pár týdnu počkat.

"Album je velmi romantické. Ale ne tím jednoduchým způsobem, jak bývají všechny love songy. Myslím, že pod pojmem romantika nemusí být hned šťastná píseň. Romance může být osamění i smutek nebo nějaký konflikt, který musíte v životě řešit," řekla ke svému sedmému studiovému počinu sama zpěvačka.

Co dalšího shodilo roušku tajemství, je druhý singl, který nese název "You Need To Calm Down". A pokud pilotní hit připomínal hravou éru "1989", novinka se kloní k poslední desce "Reputation". Taylor zpomalila a hraje na vážnější notu, zprvu to v textu vypadá, že si chce vyřídit účty se všemi internetovými hatery, ale ve finále bojuje hlavně za LGBTQ komunitu. Za tu mimochodem tento měsíc napsala i dopis adresovaný americkému politikovi Lamaru Alexanderovi, který se postavil odmítavě k přijetí zákona o rovnosti sexuálních menšin. Z dívky, která se k vážnějším tématům nikdy nevyjadřovala, se tak stává sebevědomá žena s jasným politickým a životním názorem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY