Oi! kapela Booze & Glory vystoupí před Dropkick Murphys

30.05.2019 19:42 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Irsko-americká kapela Dropkick Murphys, která se chystá do Prahy už 11. června, oznámila, že před jejich samotným vystoupením zahřejí diváky britští Booze & Glory.

Oi! kapelu Booze & Glory Londýně v roce 2009 založil zpěvák Mark. Spolu s Liamem (kytara), Bartezem (basa) a Mariem (bicí) dali dohromady partu, která je známá svými chytlavými songy. V roce 2010 vydali své debutové album "Always On The Wrong Side". Následovala dvě split EP, jedno s Harington Saints a druhé s The Warriors. V roce 2011 vydali své druhé album "Trouble Free". Kapela také vydala další EP s písní "London Skinhead Crew", jehož video má přes deset miliónů zhlédnutí. Jedná se o doposud nejúspěšnější song skupiny.

V roce 2013 kapela změnila sestavu, když Bartez a Mario z rodinných důvodů odešli. Nahradili je švédský bubeník T. Cliché (z The Clichés And Clockwork Crew) a Bubbles. V roce 2014 kapela podepsala nahrávací smlouvu se Step-1 Music a vydala album "As Bold As Brass". Zatím poslední album s názvem "Chapter IV" dokončila kapela v roce 2017.

Booze & Glory hrají moderní britské Oi! s mnoha singalongy. Ve svých textech pokrývají mnoho britských témat od zpěvu o dělnické třídě až po popis londýnské skinheadské scény. Ačkoliv Bartez a Mario pocházeli z Polska a T. Cliché ze Švédska, jejich texty odkazují k britskému vlastenectví a fanouškovství West Ham United. Kapela je hrdá na to, že je složená z různých národností, a jasně se staví proti pravicové skinhead scéně. Skupina, která se definuje jako apolitická, dokončila práce na novém albu, které vyjde na podzim 2019.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY