Pam Rabbit v klipu s králíkem "Soulless" zpívá o lidské lhostejnosti

15.05.2019 15:45 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Zpěvačka, textařka a tanečnice arménského původu Pam Rabbit, která se do širšího povědomí zapsala i tím, že zkoušela štěstí v tuzemském kole Eurovize, přichází s videoklipem k již čtvrtému singlu "Soulless". V něm vypráví o lidské lhostejnosti, chladu i současných partnerských vztazích. Popisuje seznámení s někým, kdo o sobě tvrdí, že nemá duši. "Ten člověk zkrátka uzamkl své pocity, protože emoce jsou v jeho očích slabost, a na důkaz vlastní síly si pohrává s ostatními. Umění manipulace je něco jako štít, jak zakrýt vlastní bolest," komentuje singl mladá umělkyně.

"Při psaní a skládání jsem našla inspiraci v lidech, kteří se v těžkých situacích sami staví do role obětí a následně neumí svůj život a sebe změnit k lepšímu, buď nemají sílu, nebo rezignovali," říká. Skladba vznikla v Lisabonu ve spolupráci s portugalským producentem Soundskillzem a dokončena byla v Praze s producentem Filipem Vlčkem z John Wolfhooker. Nahrávalo se ve studiu Borise Carloffa, se kterým česká Lady Gaga aktuálně pracuje na debutovém EP, které by mělo vyjít na podzim.

Režie videoklipu se ujala sama Pam Rabbit. Kameru měl pod palcem Jakub Sedmera. K natáčení využili hlavně obyčejné prostory bytů a tělocvičen, které za pomoci alobalu přeměnili na chladná a neosobní prostředí. Tomu kontrastuje zcela bílá místnost plná malířské fólie vykreslující lidskou čistotu a nevinnost. K jejich znázornění interpretka využívá symbol králíka, který je ostatně součástí jejího jména. Jde rozhodně o artově netradičně pojatý koncept.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY