MEOW! debutují skladbou "Taking Over", nakažlivou, energickou punkovou náloží

15.04.2019 17:41 - Hana Bukáčková | foto: archiv kapely

Nová tvář na hudební scéně, která zřejmě jen tak nezapadne, to je pražská formace MEOW!, složená z členů Pipes And Pints, P:N:S nebo Define Me. V těchto dnech přichází se stejnojmennou debutovou deskou, která potěší především fanoušky rané tvorby Billy Talent, AFI či My Chemical Romance. Obsahuje devět různorodých skladeb, jež spojuje charakteristický hlas frontmana Ondřeje Pavlů (dřív P:N:S, Tales of Error).

MEOW! - MEOW!
© facebook interpreta
S debutem, který hudebníci nahráli v Klášteře Broumov, jim po producentské stránce pomohl Tomáš Fröde (Imodium). "Jsem rád, že jsem toho mohl být součástí, a těším se na jejich další vývoj. Zatím jsem potkal málo kapel s takovou energií a jasným názorem, jaký mají právě MEOW!," komentuje spolupráci a dodává: "S čistým svědomím musím říct, že je to debut, který může zabodovat i v příštích žánrových Cenách Anděl, nejen to bych si za kluky moc přál!"

Současně s deskou vypouštějí MEOW! pilotní singl "Taking Over", který doprovází jednoduchý vizuál. Sice nemá žádný děj, ale otiskuje nepřeberné množství energie, které z punkové chemie skupiny vychází. Natočen byl v Jizerských horách na chatě, kterou kapela na týden proměnila ve zkušebnu, aby připravila materiál do studia. "To soustředění v nás zanechalo tolik pozitivních emocí, že dáme Jizerským horám v druhém klipu ještě více prostoru," prozrazuje frontman.

Album, které na první pohled zaujme výrazným ručně malovaným coverem z ruky norského umělce Floyda Erina Vawtera, vychází na vinylu a v elektronické podobě. Muzikanti jej pokřtí 22. května 2019 v Café V lese. Do té doby fanouškům představí ještě další dvě videa, a to ke skladbám "#lovesong666" a "Light up the Torches".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY