Hot Chip mají hotovo. "A Bath Full Of Ecstasy" vyjde před prázdninami

12.04.2019 16:08 - Dan Hájek | foto: Domino

Owen Clarke, Al Doyle, Joe Goddard, Felix Martin a Alexis Taylor na letošek chystají své sedmé album. Dostalo příznačný název "A Bath Full Of Ecstasy" a vyjde v červnu. Hot Chip s ním navážou na čtyři roky starou kolekci "Why Make Sense?" a i tentokráte zůstávají v rukách labelu Domino Record Co (možná do třetice všeho dobrého). Prvním singlem se stala skladba "Hungry Child", ke které je již dostupné i doprovodné video v režii Saman Kesh.

"A Bath Full Of Ecstasy" se natáčelo hned na dvou místech - v Londýně a Paříži - a dle slov hudebníků na něm máme očekávat jejich tradiční tvůrčí přístup a práci s melodiemi a rytmy na takřka popové bázi. Vše však ozvláštnili i nějakými těmi experimenty. Hot Chip (víceméně) poprvé sáhli po produkci mimo své vlastní ruce a přizvali si na výpomoc francouzského mága Philippe Zdara (ten se podepsal na zvuku kapel Cassius nebo Phoenix) a pak Rodaidha McDonalda, který má v dlouhém výčtu spolupracovníků třeba Davida Byrnea, Samphu nebo The xx. Pilotní "Hungry Child" je šestiminutová jízda, která odkazuje na hudební kořeny této party včetně charakteristických vokálů.

"A Bath Full Of Ecstasy" vyjde v pátek 21. června a Hot Chip na něj přichystali tuto devítku kompozic: Melody Of Love, Spell, Bath Full Of Ecstasy, Echo, Hungry Child, Positive, Why Does My Mind, Clear Blue Skies, No God. Obal navrhl Jeremy Deller a tým Fraser Muggeridge Studio (kteří se společně mohou pyšnit cenou Turner). Pokud byste rádi získali limitované vydání na dvojici různě barevných vinylů (oranžovém a tyrkysovém) a ještě k tomu třeba i s podpisem všech členů skupiny, následujte tento link, nějaké ty kousky tam jsou stále k dispozici.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY