Billie Eilish neumí šlápnout vedle. "Bad Guy" je bizarnost, která vás nadchne

07.04.2019 19:07 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Billie Eilish. Billie Eilish. Billie Eilish. Zní to neustále ze všech stran. Jsou toho plné internety, televize a časopisy pro náctileté. Přitom samotné Billie Eilish je taky ještě -náct a hleďme, její kariéra stoupá vzhůru rychleji než adrenalin fanynky, na kterou letí poflusaný kapesník Justina Biebera. Simona Knotková zpěvaččin albový debut pochválila, a připojila se tak ke globálnímu nadšení nad tvorbou této výstřední slečny.

Prvního klipu po vydání desky "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" se dočkal song "Bad Guy", který, podobně jako celá kolekce, dává na odiv excelentní produkční práci Billiina bratra Finnease a nabízí vzrušující výpravu do krajiny instrumentálního ráje. Jak dlouho už v popu něco takového jako Billie Eilish a její brácha chybělo! "Bad Guy" je jeden z nejsilnějších tracků na desce, ale je taky podobně rozporuplný jako ananas na pizze. Ten song totiž není ani trochu normální. Je sakra divný.

A aby toho nebylo málo, je video k němu ještě divnější, byť v rámci možností vkusné, svým způsobem zábavné a neotřelé. Pořádné pupky, holubi, krev, květované vzory - no, kde jinde uvidíte tohle všecko (a mnoho dalších bizarností) dohromady? Eilish má sice občas kukuč, jako by si dala ke snídaní lívance s marihuanovým přelivem, ale celkové vzezření snímku je pozitivní, skotačivé a táhne misku vah spíše k té optimističtější tváři této mladé umělkyně. Do režisérského křesílka navíc usedl jeden z nejlepších rejžů Dave Meyers (viz "God Is A Woman" nebo "No Tears Left To Cry" Ariany Grande), takže úspěch byl zaručen už dopředu. Teď jen aby křehká irská dívenka všechnu tu slávu bez úhony ustála.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY