Clean Bandit a Ellie Goulding parodují v "Mama" Donalda Trumpa a otvírají okno do jeho duše

17.03.2019 16:22 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Hitmakeři Clean Bandit jsou v dávkování úspěšných singlů nezastavitelní. V průběhu posledních dvou let nás obšťastnili songy "Rockabye", "Symphony", "I Miss You", "Solo" a "Baby", které svého času zněly snad všude. Všechny pocházejí z jejich druhé studiovky "What Is Love?", z níž hudebníci nyní jako singl vytahují skladbu "Mama" s hostující Ellie Goulding. Za vyjmenovanými hitovkami pranic nezaostává, žel je ale nejspíše posledním velkým hitem, který by z desky mohl potenciálně vzejít. Zbývající audiomateriál na počinu je již poněkud mdlého charakteru a bylo by spíše překvapením, kdyby se některá ze zbývajících položek tracklistu stala dalším letním hitem.

Goulding je bezesporu tahounkou celé písně, její specificky zabarvený hlas (vypracovaný životní vášní v kouření cigaret) posunul už hodně nevýrazných songů do vyšší ligy (což není případ "Mama", Clean Bandit zkrátka singly dělat umějí) a zde navíc můžeme slyšet, jak pěkně zpěvačka frázuje. Video ke skladbě se pohybuje v lehce psychologické rovině a snaží se poukázat na to, jak dětství jedince může ovlivnit jeho pozdější životní směřování a osobnostní vývoj. "Je to příběh o chlapci, kterému vzali moc, a on se ji pak následně v dospělosti snaží získat zpátky," popsala děj snímku Grace Chatto, která společně s ostatními členy skupiny klip režírovala.

Prostředkem k vyjádření problematiky se stal poměrně zdařilý dvojník amerického prezidenta Donalda Trumpa. Vidíme jej zde jako chlapce i jako dospělého člověka a sledujeme jeho životní pouť, která z něj učinila to, čím je. Klip je protkán i méně prvoplánovými odkazy, to když třeba malý kluk staví z zeď z kostek, která evokuje nynější Trumpovu zeď proti migrantům z jihu. Clean Bandit tak opět přišli s propracovaným, smysluplným videem, kterému chybí jen samotná přítomnost Ellie Goulding. Pohled na ni by byl přece docela pěkný, no ne?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY