Trocha Klidu v novém klipu rozněžní i to "Nejhezčí děvče"

16.03.2019 15:53 - Filip Vahala | foto: Václav Vágner

Po singlech "Šoumou" a "Nechci se tě dotknout" přichází kapela Trocha Klidu s další novinkou. Ačkoli se písničky této party ze Šumperska vždy točí okolo něžného pohlaví, "Nejhezčí děvče" patří zatím k nejromantičtějším kouskům.

Za klipem se skrývá i milý příběh. Frontman kapely Daniel Holý nahrál na YouTube video s coverem písně Bena Cristovao. Na to mu zareagoval herec Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy. Slovo dalo slovo a Ruda nakonec stál i u zrodu nového videoklipu. Právě on tehdy nakonec sehnal hlavní herečku, Bereniku Suchánkovou. "Když jsme hledali herečku do klipu, napadlo mě oslovit právě Rudu. Hraje v muzikálech a bylo jasné, že má přehled. Toho týpka mi nedal vesmír do života jenom tak," vzpomíná frontman mladé kapely.

Snímek bohužel nebyl kvůli technickým problémům publikovatelný, a musel se tak natočit znovu, tentokrát už bez Bereniky, která ale od té doby tvoří se zpěvákem pár. "Že si díky coveru na Bena najdu přítelkyni, by mě ani ve snu nenapadlo," uzavírá vyprávění o love story Holý.

Jednoduchý klip s velmi romantickou atmosférou a přímým dějem doplňuje pro kapelu typicky jednoduchou písničku. Song bohužel na první poslech ničím výrazným nezaujme a chybí mu vtip, na který jsme zvyklí, ale velká pochvala patří kapele za zvuk, jelikož dokázala, že kvalitní nahrávku lze vyrobit i ve zkušebně. Mixu a masteringu singlu, při kterém nejedno dívčí srdce roztaje, se ujal bubeník Alois Pospíšil.

Album v nejbližší době Trocha Klidu neplánuje, čekání alespoň na další singl si můžete zkrátit třeba četbou rozhovoru, který jsme nedávno s ústřední dvojicí pořídili.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY