Nick Murphy, dříve známý jako Chet Faker, vystoupí poprvé v Praze

11.03.2019 20:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vůbec poprvé do Prahy zavítá jeden z nejcharismatičtějších zpěváků současné generace Nick Murphy aka Chet Faker. V rámci právě ohlášeného světového turné, které čítá více než čtyřicet zastávek, vystoupí 12. října 2019 ve Velkém sále Lucerny. Zde také představí chystané album "Run Fast Sleep Naked". Vstupenky (895 Kč + 20 Kč na charitativní účely*) budou v prodeji od 15. března na fource.cz a u prodejců GoOut a Ticketmaster.

Deska "Run Fast Sleep Naked" (Downtown Records / Future Classic / Opulent) vznikala během posledních několika let na cestách, které Murphy podnikal sám s mikrofonem v kufru. Inspirován myšlenkami amerického religionisty Josepha Campbella se ponořil do intenzivního sebepoznávání: "Když sedíš na jednom místě moc dlouho, usadíš se a přestaneš zažívat a objevovat svět novým způsobem. Jednou mi došlo, že existuje cesta, po které se můžu vydat, abych nakopl sám sebe a získal větší sebevědomí," nechal se slyšet. Díky pronikavým písním s kaleidoskopickou produkcí je "Run Fast Sleep Naked" hypnoticky upřímným dokumentem tohoto hledání. Album vychází 26. dubna a podílel se na něm Dave Harrington z projektu Darkside.

Novinka navazuje na debutové album "Built On Glass" z roku 2014, se kterým zpěvák, producent i multiinstrumentalista v jedné osobě dobyl vrchol hitparády v rodné Austrálii. Platinový debut mu vynesl hned sedm sošek v australských hudebních cenách ARIA Music Awards, zajistil mu hraní na největších festivalech včetně Coachelly a Glastonbury či vystupování v show Jimmyho Kimmela nebo Ellen DeGeneres. Největší hitovka z prvního alba "Gold" má na YouTube více než 180 milionů zhlédnutí a video k ní bylo nominováno v cenách MTV VMA, které každoročně oceňují nejlepší videoklipy.

*Nick Murphy spolupracuje s humanitární organizací PLUS1. Dvacet korun z každé zakoupené vstupenky půjde na podporu organizace, která přináší důstojnost a rovnost komunitám, které ji potřebují.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY