"The Empyrean" Johna Fruscianteho oslaví deset let reedicí

27.02.2019 17:56 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

John Frusciante má za sebou kromě úspěchů s Red Hot Chili Peppers i bohatou sólovou kariéru. Na její vrchol se rozhodně dá postavit jeho osmé studiové album "The Empyrean", na kterém propojil své písničkářské postupy s psychedelií. V lednu uplynulo deset let od jeho vydání, a tak nezávislý label Record Collection, pod který tehdy hudebník z Queensu spadal, přichystal oslavnou reedici.

Těšit se mohou především fanoušci vinylů, na kterých bude nahrávka opět po dlouhé době dostupná. Celý záznam z původních analogových pásek vyjde na dvou deskách doplněných o kód k pořízení digitální verze. Do tracklistu budou zařazeny i bonusové skladby. Vyšly tehdy nedlouho po albu, součástí původního balení však nebyly. Oficiální vydání je stanovené na 29. března.

John Frusciante se od té doby vrhl na daleko experimentálnější tvorbu. Počiny "PBX Funicular Intaglio Zone" a "Enclosure" v sobě stále držely jeho typický rukopis doplněný množstvím elektroniky. Následný projekt Trickfinger se však soustředí přímo na elektroniku a house music. Hudebník pod jeho hlavičkou vydal nahrávky "Trickerfinger", "Trickerfinger II", které dávají jasně najevo, jakým směrem se nyní hodlá ubírat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY