Novému rozšíření soupisky festivalu Brutal Assault vévodí jediné jméno: Parkway Drive

20.02.2019 16:16 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Fanoušci se sotva vzpamatovali z pondělního koncertu Parkway Drive v pražském Foru Karlín (neváhali jsme jej dokonce označit za jeden z potenciálních koncertů roku) a agentura Obscure Promotion právě tuto australskou partičku ohlásila jako jednoho z nesporných headllinerů čtyřiadvacátého ročníku festivalu Brutal Assault. Australané patří k nejžádanějším žánrovým umělcům a jejich živá vystoupení už dnes patří k legendárním.

Další nové položky na festivalové soupisce potěší zejména milovníky mísení žánrů a stylů. Violent Magic Orchestra spojují metal s technem, norsko-americká úderka Combichrist bývá svým hutným industrialem občas přirovnávána k německým Rammstein. Undergroundovou směs black metalu, hardcoru a post-metalu dovezou Hexis z dánské Kodaně. Podobný koktejl mixují i barmani z Déluge, kteří dovedou rozpoutat peklo i otevřít schody do nebes.

Na zamyšlenější struny zahrají Caspian s klidným post-rockem. Selankou nebudou harcovníci Nordjevel, jejichž nekompromisně likvidující black metal pohání kupředu bubenický šílenec Dominator, který se mihnul i v takové žánrové veličině, jako jsou Datk Funeral. Azusa přivede show plnou kontrastů, pánové totiž hledají harmonii v chaosu a melodii v nesouladu. Poslední dnešní novinkou jsou Frog Leap. Kapela, která vznikla jako YouTube projekt, stojící na humoru a nadhledu. Už za pár měsíců mimochodem přijede i do Prahy: 26. dubna vystoupí v už nyní vyprodaném Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY