Poslední Andy Warhol’s Night přinese pop-up výstavu i jména jako Kill the Dandies!

18.02.2019 14:52 - Tisková zpráva a Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Byla to Factory Andyho Warhola, která stála na 231 East 47th Street v Manhattanu ve středu změn 60. let minulého století. Spojovala umělce, hudebníky i smetánku, všichni do ní rádi zavítali na divoký večírek. Po loňském úspěchu se i letos snaží Warholovu Factory v té nejčistší podobě přivést k životu a přiblížit Praze akce Andy Warol’s Night. Tentokrát 22. února v pražské MeetFactory. A kromě koncertů a nezapomenutelné atmosféry tentokrát "We Are Relentless" spolu s Galerií GOAP připravili i pop-up výstavu, která zahrnuje v Česku dosud nikdy nevystavené fotografie z Factory.

Přiblížit osobu Andyho Warhola, propojit vizuální umění s hudbou, proměnit pražskou MeetFactory v prostě jen Factory. To slibuje druhý ročník "Andy Warhol’s Night". V rámci akce vystoupí hned čtyři pražské kapely, které mají k undergroundu 60. let na naší scéně bezkonkurenčně nejblíž - Kill The Dandies!, Madhouse Express, Branko’s Bridge a Old Folks House. After party s hudbou puštěnou přímo z elpíček zmiňované dekády pak zajistí Madshake Party DJs.

Kromě hudebního zážitku se příchozí mohou těšit na pop-up výstavu, kterou chystá Galerie GOAP, sídlící na Staroměstském náměstí a nabízející stálé expozice děl Andyho Warhola, Salvadora Dalího a Alfonse Muchy. První část výstavy odkazuje k datu konání Andy Warhol’s Night - tedy 22. únoru, což je také den úmrtí Warhola. Zahrnovat proto bude fotografie z Warholova pohřbu nebo pozvánku na zádušní mši. Druhá část výstavy pak bude naopak oslavou života tohoto umělce a představí u nás dosud nevystavené fotografie Nata Finkelsteina mapující dění ve Factory v letech 1964-1967. Návštěvníci si budou moct výstavu prohlédnout pouze po dobu trvání Andy Warhol’s Night a vstup na ni se váže na lístek na akci.

Kromě programu se příchozí mohou těšit i na autentickou atmosféru jako z Factory, o kterou se postará interiér MeetFactory spolu s dekoracemi souvisejícími s dílem Warhola, ale i dress code, který se letos nese v duchu the cool 60’s. Ve spolupráci s Polagraphem je navíc připravený fotokoutek, kde se mohou zájemci nechat vyfotit na polaroid. Večírkem bude kolovat také několik jednorázových fotoaparátů, a každý tak bude mít možnost po vzoru Warhola zdokumentovat svou nejšílenější část večera.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY