Apparat na jaro chystá "LP5"

23.01.2019 16:24 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Jak jsme již informovali, jedním ze jmen letošního ročníku festivalu Spectaculare bude i Apparat. Ten v Praze zahájí turné k chystané albové novince, stroze pojmenované "LP5". Koncert odehraje ve středu 3. dubna ve Velkém sále pražské Lucerny. Vstupenky jsou stále k mání na tomto místě.

Apparat - LP5
© facebook interpreta
"LP5" (obal vidíte nalevo) bude s největší pravděpodobností navazovat tam, kde Sascha Ring dvojicí nahrávek "The Devil's Walk" a "Krieg Und Frieden (Music For Theatre)" a obdobím s projektem Moderat skončil. Dle jeho slov máme očekávat pátrání po nových zvukových světech s důrazem na detail a strukturu kompozic.

Sascha si svým působením v Moderat uvědomil, že je schopen obsáhnout i velké scény a festivaly, a mohl tak zaměřit své snahy zcela jiným směrem. Na desce tak hostuje violoncellista Philipp Thimm a uslyšíme zde i mnohé další nástroje, jako jsou trombon, trumpeta, saxofon, harfa, kontrabas a další. Nekonečné jam sessions a orchestrace se natáčely v Berlíně ve studiích AP4, JRS, Vox-Ton a v legendárních prostorech Hansa, mix pak obstaral sám Apparat za pomoci Garetha Jonese.

Vydání kolekce "LP5" nachystal muzikant na pátek 22. března a dočkáme se na ní této desítky tracků: Voi_Do, Dawan, Laminar Flow, Heroist, Means Of Entry, Brandenburg, Caronte, EQ_Break, Outlier, In Gravitas. Album vyjde digitálně a ve fyzické podobě na CD a LP (včetně vloženého art printu), včetně limitované edice na růžovém vinylu. Předobjednávky již běží v Apparatově oficiálním obchodu. Pilotní ochutnávkou se stala skladba "Dawan", která nezapře odkaz zmíněných Moderat a oblibu Thoma Yorka, potažmo Radiohead. Kaleidoskopické video si můžete pustit níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY